Ads Top

Reclame doorspoelen kan straks niet meer in Vlaanderen

 


Alle Belgische zendergroepen willen een aangepast, uniform model voor tv-reclame. Kabelaar Telenet gaat als eerste aanbieder in op die vraag en start eind september 2021 met de implementatie voor de zenders van DPG Media en SBS. Kijkers krijgen vanaf dan bij opnames van VTM-programma’s (DPG Media) en PLAY-programma’s (SBS) eerst een minuut niet-doorspoelbare reclame te zien.

Gebruikers van Terugkijk TV zullen vanaf dan de reclame in het programma niet meer kunnen doorspoelen, de programma-inhoud uiteraard wel.

Zodra Telenet-klanten zijn overgezet naar het nieuwe model krijgen ze automatisch gratis Terugkijk TV. VRT en andere Belgische zendergroepen zullen het niet-doorspoelbaar maken van commerciële boodschappen later ook invoeren.

Het nieuwe reclamemodel leunt volgens Telenet aan bij wat kijkers op online videoplatformen ervaren.
Het televisiekijkgedrag is de afgelopen jaren immers sterk veranderd. We verdelen onze kijktijd steeds meer over het enorme aanbod aan tv- en videocontent én we kijken ook meer dan ooit.

Daarnaast groeit het tv kijken op andere schermen elke maand verder dankzij initiatieven als Go Play, VTM GO en VRT NU. Nochtans, zegt Telenet, zijn de inkomsten uit reclame broodnodig om die populaire lokale programma’s te kunnen financieren.

DPG Media en SBS introduceren het aangepaste reclamemodel als eerste voor de zenders VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD, Play4, Play5, Play6 en Play7. In een latere fase volgen één, Canvas en de andere Belgische zenders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.