Ads Top

Samsung presenteert TV line-up van 2021

Samsung heeft vandaag tijdens het virtuele event Unbox & Discover de nieuwe tv line-up van 2021 onthuld.

De nieuwe schermen zijn gebaseerd op de microLED technologie. De anorganische LED’s, waaruit de geavanceerde technologie is opgebouwd, gaan inbranden tegen. Zo blijven de kleuren levenslang levendig.

In 2018 introduceerde Samsung MICRO LED in de vorm van The Wall, een visueel installatiesysteem bestaande uit modules. Zo kun je een scherm bouwen van wel 292 inch (4,42 meter) groot.

Al het goede van The Wall brengt Samsung in 2021 samen in een traditioneel tv-formaat. Omdat de televisies vrijwel randloos zijn, is de ervaring volgens Samsung extra intens.

MICRO LED komt deze lente wereldwijd beschikbaar in 110- en 99 inch, terwijl in de herfst de 88 inch uitkomt. De MICRO LED verschijnt later ook nog als 76 inch.

Door de royale afmeting kijk je met de functie 4Vue (Quad View) ontspannen naar vier bronnen tegelijk. Je volgt bijvoorbeeld meerdere sportwedstrijden of je streamt al gamend een walk-through.

Samsung heeft zijn QLED toestellen nog niet bij het oud vuil gezet. Het geheim zit in de Neo Quantum Processor en de nieuwe Quantum Mini LED’s, die 40 keer zo klein zijn dan gewone LED’s. Dat zorgt voor dieper zwart en helderdere lichttonen, terwijl de opschaaltechnologie van de Neo QLED 'slimmer is dan ooit'.

Op de Samsung Neo QLED zitten ook functies waarmee je je gameplay makkelijk verbetert. Met Game Bar kun je eenvoudig in één overzicht zien welke gamefunctionaliteiten je hebt in- of uitgeschakeld. Verder krijg je met de Super Ultrawide Gameview extreem brede beeldverhoudingen op je TV, van 21:9 tot zelfs 32:9, die je normaal alleen hebt op gaming monitors.

In 2021 zullen de 8K-modellen van Samsung Neo QLED (QN800A en QN900A) beschikbaar zijn in de maten 65 -, 75 - en 85 inch, terwijl de 4K-modellen (QN90A en QN85A) in nog meer formaten beschikbaar komen, beginnend bij 50 inch.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.