Ads Top

Illegale IPTV handelaar schikt met BREIN

Stichting BREIN heeft een schikking getroffen met een handelaar die via Marktplaats.nl en 2dehands.be abonnementen voor illegale videodiensten aanbood.

De abonnementen gaven toegang tot meer dan 6000 tv- kanalen, inclusief sport, en via video-on-demand ook meer dan 10.000 films en series.

BREIN ging naar de man op zoek omdat hij ondanks de verwijdering van zijn advertenties en afsluiting van zijn accounts, toch doorging met zijn illegale handel. Hij deed zich voor als Belg, maar bleek in Nederland te wonen.

De handelaar heeft een onthoudingsverklaring getekend met een boetebeding voor toekomstige inbreuken. Ook heeft hij BREIN een compensatie betaald voor de gemaakte kosten.

Sinds het zogeheten BREIN / Filmspeler arrest van het Europese Hof van Justitie (HvJEU) uit april 2017, heeft BREIN 2988 advertenties voor illegale tv-abonnementen van vraag-en-aanbod sites verwijderd en 46 illegale aanbieders opgespoord en gestopt. Daarnaast heeft BREIN 323 websites afgesloten waarop illegale IPTV abonnementen werden aangeboden.

Illegale aanbieders doen er alles aan om zich anoniem te houden. Zij geven onjuiste naam- en adresgegevens op aan de hostingpartijen die dat niet controleren. Dan kunnen zij na afsluiting van hun sites ergens anders opnieuw beginnen. BREIN pleit er daarom voor dat in de nieuwe Digital Services Act van de EU ook hosting providers de identiteit van hun klanten moeten verifiëren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.