Ads Top

Verdwijning en moord in tweede seizoen Videolandserie ‘SUSPECTS’

Carly Wijs, Jeroen Spitzenberger en Britte Lagcher zijn terug in hun rol als rechercheur. In het gloednieuwe tweede seizoen van de crimeserie ‘SUSPECTS’ staat de kern van team Criminele Inlichtingen van de Amsterdamse politie, waar hun karakters deel van uitmaken, voor de onwaarschijnlijke taak een drietal ogenschijnlijk onoplosbare misdaadzaken op te lossen. Het vijf afleveringen tellende tweede seizoen van ‘SUSPECTS’ is vanaf donderdag 5 april enkel en alleen bij Videoland te zien.

In tegenstelling tot het eerste seizoen worden in seizoen twee cases opgelost in twee afleveringen. Hier is sprake van een doorlopende verhaallijn. In aflevering 1 en 2 staat een moord met sadistische motieven centraal. Susan Vlaanderen (Wijs), Daan de Ridder (Spitzenberger) en Liv Scholten (Lagcher) focussen zich in aflevering 4 en 5 op het oprollen van een pedofielennetwerk. In aflevering drie wordt één case behandeld: de verdwijning van een militair met posttraumatische stressstoornis.

Susan is teamleider en staat onder alle omstandigheden achter haar team, maar is ook in staat om keiharde beslissingen te nemen als dat nodig is. Ze is ad rem, geestig en straalt autoriteit uit. Daan is de ervaren rechercheur met een sterk ontwikkelde intuïtie. Uitermate bedreven in het ondervragen van verdachten. Een man van actie: Daan houdt van kruisverhoren, maar ook van achtervolgingen en arrestaties. Daarbij is hij uitermate charmant. Liv is een agent in hart en nieren. Gepassioneerd en vlijmscherp, met een oog voor details en in het bezit van een analytisch brein. Complementair, dat zijn ze: een gouden trio. 

Wederom is een groot aantal bekende acteurs in een gastrol te zien. Onder meer Roeland Fernhout, Gaite Jansen en Loes Haverkort (allen aflevering 1 en 2), Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Katja Herbers en Kay Greidanus (aflevering 3) en Reinout Bussemaker, Waldemar Torenstra en Carine Crutzen (aflevering 4 en 5) maken hun opwachting. In seizoen één, die eveneens te zien is bij Videoland, zijn acteurs als Maarten Heijmans, Martijn Fischer en Robert de Hoog en actrice Georgina Verbaan te zien.

Bijzonder aan de serie ‘SUSPECTS’ is dat acteurs voor een aanzienlijk deel aangewezen zijn op hun improvisatietalent. Scripts met uitgeschreven dialogen zijn namelijk niet aanwezig. Aan de hand van uitgebreide scenelijsten en treatments (basisscripts) bereiden zij zich voor op hun scenes. ‘SUSPECTS’ is daarbij opgenomen zonder additionele lichtdepartementen en voelt door de manier waarop het is opgenomen als een documentaire. De kijker bevindt zich gevoelsmatig in de actie, maar kijkt naar fictie.

‘SUSPECTS’ is geproduceerd door Fiction Valley en is gebaseerd op het Britse format van Paul Marquess, Steve Hughes, Darren Fairhurst en Fremantle Media. De Nederlandse bewerking voor seizoen twee is van de hand van Martin van Steijn. Vier van de vijf afleveringen van seizoen twee zijn geregisseerd door Anna van der Heide. Pieter Bart Korthuis regisseerde aflevering 3.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.