Ads Top

Een op de drie huishoudens heeft een Netflix-abonnement

Ondanks dat een derde van de Nederlandse huishoudens een abonnement op Netflix heeft, kijkt bijna de helft van de huishoudens via deze streamingsdienst naar series en films. Hoe kan dit? Een Netflix-abonnement kun je delen. Je kunt per abonnement vijf profielen aanmaken. Afhankelijk van het type abonnement kun je op één, twee of vier schermen tegelijk kijken. Zo kunnen meerdere gezinsleden met een eigen profiel inloggen op Netflix.

Volgens onderzoek van Multiscope deelt 40 procent van de Nederlandse Netflix-abonnees het abonnement ook buiten het eigen huishouden. Dit zorgt voor minimaal 1,04 miljoen extra huishoudens die gebruikmaken van de videostreamingsdienst. Gemiddeld zijn er per huishouden 1,43 kijkers. Daarmee komt het percentage huishoudens in ons land dat Netflix kijkt op ruim 47 procent en naar schatting zo’n 5,2 miljoen Nederlandse Netflix-kijkers. Dat is ongeveer 30 procent van de Nederlandse bevolking.

Betekent die stijging dan ook dat mensen nog amper tv-kijken? Nee, 91,4 procent van de Nederlanders keek in 2017 nog wekelijks televisie blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Dit percentage is wel iets gedaald, in 2016 was dit nog 92,6 procent. En in 2013, het jaar waarin Netflix in Nederland werd gelanceerd, keek nog 94,9 procent van de Nederlanders wekelijks tv.

Het gemiddeld aantal minuten dat we televisiekijken is de afgelopen jaren ook gedaald. In 2013 keek de Nederlander gemiddeld nog 195 minuten televisie per dag, nu is dat 178 minuten. In deze kijktijd is het later terugkijken van een programma ook inbegrepen; het aandeel hiervan is gestegen van 6,9 procent in 2016 naar 8,6 procent in 2017. Hiermee is er ook een verschuiving te zien in de traditionele manier van tv-kijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.