Ads Top

Netflix bereikt meer dan de helft van de jongeren

Netflix heeft zijn online bereik onder jongeren naar een nieuw record weten te brengen. Dat meldt GfK  in zijn maandelijkse DAM-onderzoek (Digital Audience Measurement).

Netflix trekt vooral een jonge doelgroep van 13 tot 34 jaar aan, zo blijkt uit metingen van GfK. Voor het eerst heeft meer dan de helft van deze leeftijdsdoelgroep via de pc, smartphone of tablet in een maand de website of app van Netflix bezocht. Het totaalbereik van Netflix betreft in februari 32,8% (4,7 miljoen personen van 13 jaar en ouder).

Ook de Nederlandse omroepmerken doen het goed. NPO (inclusief de websites en apps van de omroepen) piekt in februari 2018 door goed gebruik te maken van de content van de Olympische Spelen en het populaire programma ‘Wie is de Mol’ onder AVROTROS. RTL (in deze case zonder Buienrader/routeradar) en Talpa TV doen het overigens ook beter dan voorgaande jaren. Deze stijgende lijn zien we bij alle Nederlanders van 13 jaar en ouder, maar is het sterkst in de - voor TV lastig te bereiken – doelgroep 13-34 jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.