Ads Top

Nieuw telezoomobjectief van Nikon

Nikon introduceert de AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II, een nieuw telezoomobjectief dat zeer compact is. Dit lichte en handzame objectief is de perfecte uitbreiding voor bij kleinere DX-formaat camera's zoals de nieuwe D5500.

Met een flexibel brandpuntsbereik dat tot 200mm reikt, is dit zoomobjectief geschikt voor close-ups van verafgelegen onderwerpen, reisfoto's, natuurfoto’s en opnamen tijdens sport. Dankzij de geringe afmetingen zijn tele-opnamen te maken zonder een zware uitrusting mee te hoeven nemen.

Het inschuifbare objectiefmechanisme (zoals bij de NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II) zorgt voor meer draagcomfort. De optische constructie biedt dynamische beelden met een hoog contrast en de autofocus is snel, nauwkeurig en superstil. Nikon’s vibratiereductiesysteem is cruciaal voor een tele-objectief en maakt scherpe beelden mogelijk, zelfs bij opnamen aan het einde van het telebereik.

Dankzij Nikon's vibratiereductiesysteem kunnen gebruikers stabielere opnamen uit de hand maken en werken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn, zonder dat de door cameratrilling veroorzaakte onscherpte de fotokwaliteit aantast. Vooral wanneer u teleopnamen maakt of bij weinig licht fotografeert, zorgt VR dat bewegingsonscherpte flink wordt beperkt.

Het optische ontwerp bestaat uit 13 elementen in 9 groepen, inclusief een element van ED-glas (extra lage dispersie) dat chromatische aberratie tot een minimum beperkt bij beelden met een hoog contrast. Nikon’s compacte Silent Wave Motor-technologie (SWM) maakt een stille, snelle en nauwkeurige werking van de autofocus mogelijk, wat zorgt voor scherpe opnames bij foto en video.

Het NIKKOR-objectief van 55-200 mm weegt maar 300 gram en is slechts 83 mm lang wanneer het is ingetrokken. Dit objectief is een prima uitbreiding voor het NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II-zoomobjectief. Wanneer u een kleine D-SLR-camera met deze twee objectieven combineert, hebt u een krachtige dubbele zoomkit die uw tas niet extra zwaar maakt.

Het AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II objectief is leverbaar vanaf 5 februari 2015. De adviesprijs bedraagt 359 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.