Ads Top

Met VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Cultuur komt bij VRT in alle vormen en formaten. Na het Eurovisiesongfestival is het eind mei de beurt aan een zangwedstrijd van een heel andere soort. En ook die krijgt alle aandacht. Maar liefst 412 jonge zangers uit de hele wereld stelden zich dit jaar kandidaat voor de Koningin Elisabethwedstrijd – een absoluut record.

De jury selecteerde kandidaten uit 20 landen en vier van hen zijn Belgen. Reden genoeg om de prestigieuze Koninginnenwedstrijd op de voet te volgen. Bij VRT zitten de zangliefhebbers dan ook op de eerste rij: op Klara, Canvas en VRT MAX, én via VRT NWS en de sociale media.

Het zangconcours is korter en compacter dan de andere edities: de eerste ronde en de halve finale duren telkens twee dagen en de finale drie dagen. Op zaterdag 3 juni weten we wie de opvolger wordt van Samuel Hasselhorn, de Duitse bariton die de editie van 2018 won.

De eerste ronde wordt integraal gestreamd op de website van de Koningin Elisabethwedstrijd. De namen van de 24 halvefinalisten worden bekendgemaakt na het laatste optreden op maandag 22 mei. Vanaf de start van de halve finale op woensdag 24 mei wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden op Klara, Klara.be en de Klara-app, op Canvas en het kanaal van Ketnet, en uiteraard ook op VRT MAX.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.