Ads Top

Finse Max Original-documentaireserie FIRST FIVE over Sanna Marin vanaf 9 juni op HBO Max

De eerste Finse Max Original documentaireserie FIRST FIVE volgt voormalig premier Sanna Marin aan het roer van de Finse regering in ongekende tijden. De documentaire gaat achter de schermen om getuige te zijn van het leven van het wereldberoemde vrouwelijke kabinet en verkent thema’s van macht en vrouwelijkheid. De intieme driedelige serie is vanaf 9 juni a.s. te streamen op HBO Max.

Een nieuwe bladzijde in de politieke geschiedenis wordt omgeslagen wanneer een jonge vrouw genaamd Sanna Marin wordt gekozen tot 's werelds jongste premier in Finland. Een kabinet van vastberaden vrouwen vormt zich om haar heen en begint het land te leiden. Vrijwel onmiddellijk worden de vijf leiders voor een ongekende uitdaging gesteld wanneer een wereldwijde pandemie zich naar Finland verspreidt. Nadat ze hun land door de pandemie hebben geloodst, breekt er een oorlog uit die Europa verder in beroering brengt.

Tijdens het uitvoeren van hun werk onder hoge druk krijgen de ministers kinderen en leven ze hun privéleven. Wie zijn deze ambitieuze, onverstoorbare vrouwen die de politieke cultuur vooruit helpen en een inspiratie zijn over de hele wereld? Waar komen ze vandaan en wat drijft hen?

De driedelige documentaireserie FIRST FIVE biedt een close-up in het leven van uitzonderlijke politici in ongekende tijden. Het introduceert het Finse vrouwelijke kabinet achter hun publieke rollen en deelt momenten van kwetsbaarheid en openheid.

FIRST FIVE bestaat uit drie afleveringen van ongeveer 35 minuten en is de allereerste Finse documentaireserie van HBO Max. HBO Max heeft eerder een anthologieserie van Finse korte films gepubliceerd  genaamd At Home Finland (Eristyksissä) en een entertainmentshow genaamd True Story Finland, die een Golden Venla award-nominatie ontving voor Entertainment Show of the Year.

De driedelige documentaireserie wordt geproduceerd door FremantleMedia Finland Oy en geregisseerd door Mia Halme. Uitvoerend producenten voor HBO Max zijn Hanka Kastelicova en Christian Wikander.

FIRST FIVE (3 x 35 min) gaat 9 juni in première op HBO Max. Alle afleveringen worden op de premièredag uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.