Ads Top

Samsung introduceert de 200-megapixel beeldsensor

Samsung introduceert de nieuwste 200-megapixel (MP) beeldsensor, de ISOCELL HP2. De beeldsensor bevat verbeterde pixeltechnologie en de capaciteit voor de mooiste beelden in de premium smartphones van de toekomst

De ISOCELL HP2 bevat 200 miljoen pixels van 0,6 micrometer (μm) in een optisch formaat van 1/1,3", een sensorformaat dat veel wordt gebruikt in 108MP hoofdcamera's voor smartphones. Dankzij hogere resoluties in de nieuwste high-end smartphones kunnen gebruikers nog mooiere foto’s maken.

Met de pixel binning-technologie van Samsung, Tetra2pixel, vergroot de HP2 de veelzijdigheid van de camera doordat verschillende pixelgroottes worden gesimuleerd voor verschillende verlichtingsniveaus. Bij weinig licht verandert de sensor in een 1,2 μm 50MP of 2,4 μm 12,5MP beeldsensor door vier tot 16 naaste pixels te binden. Voor een 8K video, ongeveer bij 33MP, schakelt de HP2 over naar de 1,2μm 50MP modus om het bijsnijden te minimaliseren en meer van de scène vast te leggen. 8K filmen met 30 beelden per seconde (fps), een breed gezichtsveld en een grotere pixelgrootte kunnen scherpe filmvideo's opleveren.

Overbelichte beelden die gemaakt zijn in fel verlichte omgevingen kunnen met de HP2 aanzienlijk worden verminderd, dankzij de nieuwe Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG)-technologie van Samsung. In een fotodiode in elke pixel is een spanningsoverdrachtspoort geplaatst om elektronen van de pixels naar de juiste laag te transporteren. Met hoge precisie voegt D-VTG een tweede transferpoort toe in de pixel, waardoor de volledige capaciteit van de pixel met meer dan 33 procent wordt verhoogd. Met meer opgeslagen elektronen en efficiënte signaaloverdracht kan deze methode overbelichting verminderen en de kleurweergave verbeteren, vooral bij fel licht.

Bij weinig licht wordt de autofocus van de HP2 verbeterd met Super QPD, waardoor de sensor al zijn 200 miljoen pixels kan gebruiken om scherp te stellen. De ruime hoeveelheid scherpstelmiddelen wordt gegroepeerd door vier aangrenzende pixels om zowel horizontale als verticale patroonveranderingen te herkennen. Dit levert een snellere en nauwkeurigere autofocus op. Dankzij de patroondata en het grote aantal referentiepunten is de nieuwe sensor in staat tot snelle autofocus, zelfs wanneer de omgeving slecht verlicht is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.