Ads Top

Nederlander blijft niet thuis voor tv

Waar Nederlanders tientallen jaren geleden nog thuis bleven om een programma op televisie te kijken, is dat nu voor 95 procent van de Nederlanders niet meer het geval. En waar de tv vaak het middelpunt van de huiskamer was, vindt een op de vijf Nederlanders een tv in de woonkamer storend. Dit blijkt uit onderzoek van XGIMI, producent van de nieuwste generatie projectoren en laser tv’s, onder meer dan 1.000 Nederlandse respondenten.

Maar liefst 95 procent van de Nederlanders blijft niet meer thuis om een tv programma te kijken. Ze geven aan het liever terug te kijken wanneer het hen uitkomt. Generatie Z en Millennials blijven het minst vaak thuis ten opzichte van andere leeftijdsgroepen.

Ondanks deze cijfers geeft 77 procent aan dat zij nog naar televisie kijken. Dit heeft volgens onderzoek mede te maken met het grote scherm, al dan niet via een tv of projector.

Uit het onderzoek blijkt dat tablets en laptops het meest worden gebruikt als alternatief op de tv. Maar projectoren wordt door een kwart genoemd als een goed alternatief. Dat is hoger dan het kijken van tv en videocontent op een mobiel.

Vooral jongeren tussen 18 en 29 jaar zijn van plan zijn afscheid te nemen van hun tv. Dat is bij jongeren twee keer zo vaak dan bij andere leeftijdscategorieen. Je hoort jongeren daarom steeds vaker zeggen No tv, no problem. Hoewel steeds meer schermtijd individueel wordt geconsumeerd, geeft 60 procent aan content via streamingdiensten nog wel via groot scherm te willen bekijken. Films, series en sportwedstrijden kijken Nederlanders dan ook het liefst samen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.