Ads Top

Canvas in het voorjaar

Na het WK Voetbal, De Warmste Week en de kerstvakantie zet Canvas 2023 in met een aantrekkelijke mix van nieuwe titels en nieuwe seizoenen van bestaande sterkhouders.

Maar meer dan ooit wil Canvas ook prikkelen met het epische Onze natuur of verrassen met eigenzinnige humor zoals de nieuwe fictiereeks Zonder afspraak. Meer comedy ook, met een nieuwe reeks stand-up shows later dit voorjaar. Na een geslaagde herstart met Ella Leyers, keert ook De ideale wereld terug. Naast andere dagelijkse vaste waarden, Terzake en De afspraak.

    Dé blikvanger van het voorjaar is Onze natuur. Na het klinkende succes van de bioscoopfilm is het uitkijken naar de ‘extra large’ versie in de zevendelige reeks.
    Joris Hessels brengt in de derde reeks van De weekenden weer een aantal mensen samen tijdens een bijzonder jaar in hun leven. ​
    In De eeuwige oorlog trekt Rudi Vranckx twee jaar na de eerste reeks opnieuw naar drie regio’s waar al decennia lang geen einde lijkt te komen aan de oorlog (Oekraine, Libanon en Israël en de Palestijnse gebieden). Op Eén loopt de parallelreeks Tussen oorlog en leven.
    Inge Vrancken onderzoekt in de tweedelige documentaire Seksueel geweld in de oorlog de impact van verkrachtingen in oorlogssituaties. Ze vergelijkt de huidige toestand in Oekraïne met die in Bosnië 30 jaar geleden.
    Patrick Lefevere. De Godfather van de koers toont waarom de flamboyante sportbestuurder al 30 jaar lang de peetvader is van het peloton.
    In Waarom wachten? praat Karine Claassen telkens met een bekende persoon en zijn of haar vader of moeder, zoon of dochter. Op die manier helpt ze hen het gesprek te voeren dat ze al zo lang hadden willen hebben.
    Zonder afspraak is een eigentijdse tragikomische reeks over een Gentse kapper die droomt van een muzikale carrière en daardoor zijn gezin, zijn omgeving en vooral zichzelf in de problemen brengt.
    De vierdelige documentaire La Course volgt het wielerteam SD Worx (met Lotte Kopecky) achter de schermen in de aanloop naar en tijdens de Ronde van Frankrijk 2022 voor vrouwen.
    Laurent van België. De Calimero van de Coburgs (werktitel) is een documentaire reeks over het leven van prins Laurent. De reeks werd gemaakt door hetzelfde team als Filip van België.
    In Mijn God praat Phara de Aquirre met vertegenwoordigers van verschillende levensbeschouwingen die mensen met existentiële vragen helpen en begeleiden in het ziekenhuis, het leger, de haven en de gevangenis
    De docureeks Het dorp achter de muur volgt het personeel en de gedetineerden van de Brusselse gevangenissen Vorst, Sint-Gillis en Berkendael tijdens het jaar waarin ze verhuizen vanuit hun aftandse 19de eeuwse gevangenisverblijven naar het ultramodern gevangenisdorp in Haren.
    Weg naar werk is een reeks over jonge mensen met een migratieachtergrond en hun vaak moeilijke zoektocht naar passend en aangenaam werk.
    En in OnderOns ontmoet Thomas Vanderveken boeiende internationale persoonlijkheden uit diverse (culturele) domeinen voor een intiem gesprek.
    In het weekend verzamelt Canvas het beste uit het buitenland. Op vrijdag is er een rist aan kwaliteitsfilms in Cinema Canvas, zoals Widows van Steve McQueen, The Father van Florian Zeller en Drunk van Thomas Vinterberg en op zaterdag zitten traditiegetrouw de beste internationale Krimi’s en thrillers. Sinds september is zondag dé uitgelezen plek in het uitzendschema voor de grootste internationale documentaires én de beste fictie. Eén van de meest opvallende internationale fictiereeksen dit voorjaar is The Offer, over het productieproces van The Godfather, dat al even spannend, intimiderend en episch was als de film zelf. Verder zijn ook het avontuurlijke, maar tegelijk tragische levensverhaal van Billy the Kid en de vijfde reeks van het onvolprezen The Handmaid’s Tale series om naar uit te kijken.
    In Zingen is goud nodigt Bent Van Looy boeiende Vlamingen uit om te komen vertellen over hun favoriete songs en die ook (mee) te zingen. (najaar 2023)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.