Ads Top

All That Breathes vanaf 8 februari op HBO Max

De Oscar-genomineerde HBO-documentairefilm All That Breathes van regisseur Shaunak Sen ("Cities of Sleep"), is vanaf woensdag 8 februari te streamen op HBO Max.

De film volgt twee broers die hun leven wijden aan het beschermen van de zwarte wouw (black kite), een majestueuze roofvogel die essentieel is voor het ecosysteem van New Delhi en die door de luchtvervuiling soms letterlijk uit de lucht valt. Te midden van milieutoxiciteit en sociale onrust zijn de 'kite brothers' dag en nacht in de weer met het verzorgen van de vogels in hun geïmproviseerde vogelkelderhospitaal. De film onderzoekt de band tussen de zwarte wouw en de moslimbroers die hen helpen terug te keren in de lucht en biedt een bijzondere kijk op hoe mens en dier met elkaar samenleven.

De film werd geprezen door de New York Times als een van de beste films van 2022 en ging in première op het Sundance Film Festival 2022. Daar werd de documentaire geselecteerd als winnaar van de Grand Jury Prize in de World Cinema Documentary Competition. In mei vorig jaar won het als eerste film de prijzen voor beste documentaire op zowel Sundance als Cannes, waarmee hij de Golden Eye Award voor beste documentaire in Cannes mee naar huis nam. De film werd theatraal uitgebracht door Submarine Deluxe en Sideshow en won vervolgens Best Documentary Feature bij de Gotham Awards; vier IDA Awards, waaronder best documentary feature; en twee Cinema Eye Honors, waaronder Outstanding Documentary Feature.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.