Ads Top

Loewe bestaat 100 jaar

In 2023 viert Loewe een heel bijzonder jubileum: Op 22 januari bestaat het merk 100 jaar. Get jubileum wordt het hele jaar door gevierd, te beginnen op 2 maart met de feestelijke opening van de speciale tentoonstelling "100 jaar Loewe Designgeschiedenis" in de thuisbasis van Loewe in Kronach. In de loop van het jubileumjaar volgen nog vele andere evenementen en activiteiten en diverse acties op het gebied van communicatie.

Zelfs een eeuw na de oprichting door Siegmund en David Ludwig Loewe in Berlijn geeft het merk nog steeds vorm aan het segment van de consumentenelektronica en is het tegenwoordig als Loewe Technology GmbH in 42 landen actief met een breed assortiment hoogwaardige, elegante tv- en audioproducten. Het hart van Loewe is de hightech productievestiging en de 200 medewerkers in het hoofdkantoor in Kronach. Hier ontstaan echte iconen, want Loewe staat naar eigen zeggen voor esthetisch hoogwaardig design: tijdloos, zeer functioneel, minimalistisch - de designfilosofie wordt bepaald door deze eigenschappen.

In 1931 presenteerde Loewe samen met onderzoeker Manfred von Ardenne het eerste volledig elektronische televisietoestel ter wereld, dat in 1933 in serieproductie ging. Na de opening van de fabriek in Kronach in 1948 maakt Loewe indruk op de wereld met verdere baanbrekende prestaties op het gebied van de moderne televisie en consumentenelektronica. Zo bracht Loewe in 1951 het model Iris op de markt, het eerste televisietoestel in massaproductie.

In 1963 maakte de Loewe Optaport televisie-entertainment voor het eerst en bracht het met de introductie van kleurentelevisie tegen het einde van de jaren 60 ook dichter bij de werkelijkheid. Begin jaren 80 introduceerde Loewe met de stereotelevisie nog een marktinnovatie. Na de opkomst van het internet presenteerde Loewe in 1997 de eerste Smart-TV Xelos@Media.

In de lange geschiedenis van Loewe markeert 2019 het begin van een nieuw tijdperk voor de onderneming: Sinds de overname van het merk door Aslan Khabliev is Loewe een door de eigenaar geleid familiebedrijf, met Khabliev als eigenaar en CEO. Bij Loewe Technology GmbH ontstaan in het hoofdkantoor in Kronach, Oberfranken, nog steeds duurzame hightechproducten bij uitstek in de traditierijke fabriek met hightech-productielijnen - Loewe is trots op zijn bedrijfs-DNA "Engineered & Made in Germany". Sinds 2019 heeft het bedrijf op indrukwekkende wijze zijn herintrede op de markt gerealiseerd met meer dan 20 nieuwe producten in het tv- en audio-segment.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.