Ads Top

Sony introduceert Xperia 1 III en Xperia 5 III met 's werelds eerste variabele telelens voor smartphones

Sony introduceert vandaag twee nieuwe premium toestellen: de Xperia 1 III in 6.5-inchbeeldformaat en de zeer compacte Xperia 5 III.

De camera’s van de Xperia 1 II en Xperia 5 III met drie lenzen zijn ontworpen met Sony’s Alpha AF-technologie. Beide modellen beschikken over snelle, nauwkeurige continue AF voor alle lenzen en Real-time Eye AF. De Xperia 5 III is eveneens uitgerust met object tracking-technologie, zodat fotografen met een eenvoudige tik op het scherm nauwkeurige opnamen kunnen maken van bewegend object.

Object tracking is geüpgraded met Real-time Tracking, waardoor gebruikers de meest uitdagende bewegende objecten in precieze focus kunnen vastleggen. Met behulp van AI- algoritmen en de 3D iToF-sensor om de afstand te meten, kan Real-time Tracking een object nauwkeurig detecteren en erop scherpstellen. Het toestel zal het object blijven volgen zelfs als het tijdelijk uit het zicht raakt.

De Xperia 1 III is uitgerust met een ZEISS-objectief. Dit objectief is speciaal gekalibreerd voor Xperia 1 II en voorzien van ZEISS T Coating. Dit garandeert een optimale weergave en een uitstekend contrast door weerspiegelingen te beperken.

Sony domineert momenteel de markt voor camera’s met verwisselbare lenzen. De knowhow van de Alpha camera-ingenieurs is ingezet bij het ontwerp van de Xperia 1 II en Xperia 5 III. Dit heeft ertoe geleid dat deze toestellen tot 20 fps AF/AE beelden per seconden produceren met 60 keer per seconde continue AF/AE-tracking. Dit betekent dat de Xperia 1 III en Xperia 5 III objecten continu kunnen volgen voor een optimale scherpstelling. Dit kan zelfs in uitdagende situaties zoals bij een snel bewegend object.

Net als de α9 II camera ondersteunen deze toestellen realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Hierdoor is het mogelijk zeer precies scherp te stellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. De Xperia 1 III en Xperia 5 III kunnen de ogen altijd volgen, zelfs als het object beweegt, als één oog bedekt is, of als een ander object in beeld komt.
 
Een belangrijke functie voor beide modellen is een 's werelds eerste smartphone met een variabele telelens in combinatie met een Dual PD-sensor. Deze kan een brandpuntsafstand tot 105 mm bereiken. De toestellen beschikken tevens over een snelle autofocus dankzij de Dual PDAF-sensor.

Tevens biedt Sony de Photography Pro App gebaseerd op de technologie van Alpha-camera’s. Deze foto-app biedt een vergelijkbare gebruikersinterface waar Alpha-fotografen vertrouwd mee zijn. Zo biedt de app toegang tot manuele bedieningsmogelijkheden om ISO, sluitertijd, output naar RAW, etc. in te stellen.

De Imaging Edge for Mobile App verbindt de Xperia 1 III en Xperia 5 III eenvoudig met Sony’s Alpha-camera’s. Zo zijn de smartphones inzetbaar als hoogwaardig monitorscherm om op afstand onder meer de compositie, focus, ISO en andere instellingen te regelen. Dit biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om foto’s van een Alpha camera over te zetten naar Xperia toestellen. Kleuren en tinten zijn hierdoor zeer eenvoudig en nauwkeurig te controleren.

Naast de mobiele App voor fotografie heeft Sony de Cinematography Pro App. Deze app van CineAlta en Cinematic is standaard voor geïnstalleerd op de Xperia 1 III en Xperia 5 III en biedt 21:9 4K HDR-producties met 24/25/30/60 fps en garandeert een prettige cinematografische opname-ervaring. De app is uitgerust met Touch AF, Metered Manual, Level Meter en verbeterde witbalansinstellingen. Dit biedt meer manuele bedieningsmogelijkheden, terwijl de Intelligent Wind Filter-technologie ruis en interferentie van wind beperkt.

De toestellen bieden verder 5x slow motion en afspelen op 24fps. Tevens zijn opnames in een 21:9 beeldverhouding bij 24/25/30/60 fps mogelijk voor een grotere filmische expressie. De app is uitgerust met Touch AF, Metered Manual, Level Meter en verbeterde witbalansinstellingen. Dit biedt uitgebreide handmatige bedieningsmogelijkheden en de unieke Intelligent Wind Filter-technologie beperkt ruis en interferentie.

De Xperia 1 III en Xperia 5 III en zijn vanaf het begin van de zomer leverbaar in de Benelux. De Xperia 5 III is verkrijgbaar in de kleuren zwart en groen. De Xperia 1 III is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart en paars. Beide toestellen worden uitgerust met Android 11. Adviesprijzen worden later bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.