Ads Top

TPVision (Philips) adopteert nieuw os voor Smart TV's

TPVision, merkhouder van Philips, adopteert nieuwe systeemsoftware om zich minder afhankelijk te maken van Android TV. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend op een persevenement in Barcelona.

Titan OS S.L is een nieuw opgericht Europees bedrijf dat een onafhankelijk besturingssysteem heeft ontwikkeld om fabrikanten een meer op maat gemaakt Smart TV-platform aan te bieden. Het nieuwe besturingssysteem beschikt over zowel de belangrijkste wereldwijde streamingdiensten als een breed scala aan lokale content.

Het nieuwe besturingssysteem van Titan - Titan OS - wordt voor het eerst gelanceerd via een wereldwijde strategische samenwerking met TP Vision. Het besturingssysteem is te vinden op twee Philips-modellen uit de 2024 range - de PML9009 (The Xtra – Ambilight TV) en de PUS8909 (The One – Ambilight TV), maar wordt Laer uitgerold naar midrange toestellen.

Titan OS S.L. is daarnaast een strategische samenwerking aangegaan met Currys, de (technologie)retailer die in het Verenigde Koninkrijk en verschillende Scandinavische landen actief is. Als onderdeel van deze samenwerking zal Currys het besturingssysteem lanceren op eigen merk JVC-televisies en samenwerken op het gebied van retailmedia, een primeur binnen de Britse markt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.