Ads Top

Sony brengt de Alpha 9 III uit: 's werelds eerste Full-Frame Image Sensor-camera met Global Shutter

Sony introduceert naar eigen zeggen de baanbrekende nieuwe Alpha 9 III (α9 III) uitgerust met 's werelds eerste full-frame Global Shutter beeldsensor. Deze global shutter full-frame beeldsensor geeft de mogelijkheid om beelden te schieten met een burst tot 120 frames per seconde zonder vervorming of black-out.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de behoeften en eisen van professionele fotografen en elke update op deze camera - van de sensor en het formaat tot de knopindeling en menufuncties - is toegepast om specifieke verzoeken en feedback van onze imaging community tegemoet te komen. Met de nieuwe FE 300mm F2.8 G Master lens - 's werelds lichtste telelens met groot diafragma, kunnen creators nóg meer dynamische beelden vastleggen.

​De α9 III is uitgerust met 's werelds eerste 'Global Shutter' full-frame stacked CMOS-sensor met circa 24,6 effectieve megapixels en ingebouwd geheugen, gecombineerd met de nieuwste BIONZ XR processor. Deze camera maakt continu-opnamen met AF/AE-tracking tot ongeveer 120 frames per seconde en heeft geen last van black out. Ook is de nieuwe α9 III uitgerust met hoge dichtheid focal plane fasedetectie AF. De AI-processor in de camera maakt gebruik van Real-time herkenning AF om een grote verscheidenheid aan onderwerpen met hoge precisie te kunnen herkennen. Door prestaties tot wel 120 fps te combineren met zeer nauwkeurige onderwerp herkenning, is het mogelijk om met de α9 III eenvoudig belangrijke scènes en momenten te fotograferen die niet met het blote oog vastgelegd kunnen worden.

De AI-processor in de α9 III ondersteunt kan worden ingezet voor zowel foto als film met nauwkeurige herkenning van de vorm en beweging van het onderwerp. Daarnaast is er sprake van een aanzienlijke verbetering als het gaat om de herkenning van ogen van mensen. Real-time herkenning AF en Real-time Tracking kunnen automatisch de ogen van een onderwerp herkennen, volgen en hierop focussen. De α9 III is verder uitgerust met 8,0 stops optische 5-assige in-body beeldstabilisatie, voor een hoogwaardige beeldweergave.

De sluitertijd van de α9 III is bevrijd van de beperkingen van conventionele beeldsensoren met mechanische sluiter en bereikt een maximale sluitertijd van 1/80000 seconde (1/16000 seconde tijdens continu-opnamen). Hierdoor is het mogelijk om op hoge snelheid opnamen te maken zonder last te hebben van vervorming. Wanneer je een bijhorende Sony-flitser op de α9 III aansluit, zoals de HVL-F60RM2 en HVL-F46RM (afzonderlijk verkrijgbaar), is het mogelijk om de flitser te synchroniseren en bij sluitertijden tot 1/80000 seconde opnamen te maken. Voorheen nam de hoeveelheid licht sterk af als fotografen de sluitertijd sneller instelde dan de synchronisatiesnelheid van de flitser.

De α9 III body is te bestellen voor pre-order bij diverse geautoriseerde Sony-dealers en zal ongeveer 7.000 euro gaan kosten.

De VG-C5 grip is vanaf te bestellen bij diverse geautoriseerde dealers en zal ongeveer 450 euro gaan kosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.