Ads Top

Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit

Sony introduceert een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 12-24mm F2.8 GM (model SEL1224GM) is een zoomlens met groot diafragma en ultragroothoek. Deze compacte lens is volgens Sony ideaal voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur.

De introductie van de FE 12-24mm F2.8 GM betekent dat het F2.8-assortiment van Sony G Master-lenzen nu een bereik heeft van 12mm tot 200mm. Tevens is 12mm 's werelds meest wijde zoom met F2.8 diafragma. Bij deze brandpuntsafstand is het mogelijk om ruimte en afstand te accentueren en dynamische perspectieven te creëren die buiten het bereik van het menselijke oog liggen.

De FE 12-24mm F2.8 GM is uitgerust met drie extreem nauwkeurige XA-elementen (extreem asferisch), inclusief het grootste XA-element dat ooit voor een α (Alpha)-lens is gemaakt. Met de toevoeging van een extra asferisch element onderdrukken deze XA-elementen astigmatisme, beeldvervorming en veldkromming tot aan de beeldranden. Daarnaast beperken drie ED (Extra-low Dispersion)-glaselementen plus twee Super ED-glaselementen op effectieve wijze chromatische afwijkingen. Dit zorgt voor scherpte van hoek tot hoek met een nauwkeurige kleurweergave.

Een zwevend focusmechanisme verdeelt de focusgroep van de lens in twee afzonderlijk controleerbare groepen. De FE 12-24mm F2.8 GM is vanaf augustus beschikbaar in de Benelux voor 3300 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.