Ads Top

FOX Sports blijft bij VodafoneZiggo dankzij geheim akkoord

FOX Sports heeft alsnog een akkoord kunnen sluiten met Ziggo over de doorgifte van de wedstrijden van de Eredivisie. De twee partijen leken het aanvankelijk maar niet eens te kunnen worden.

Eredivisie Media & Marketing (EMM) en VodafoneZiggo willen niets kwijt over het akkoord. Dat wijst er op dat er afwijkende afspraken zijn gemaakt ten opzichte van andere aanbieders die al eerder contracten met de Eredivisie sloten.

EMM wilde een verplichte afdracht per maand voor iedere Ziggo-abonnee. Dat doen KPN, Canal Digitaal en T-Mobile immers al veel langer. Uitgaande van een bedrag van 2,60 euro per maand bedraagt, zou VodafoneZiggo al gauw 120 miljoen euro per jaar op tafel moeten leggen, twee keer zoveel als voorheen. De kabelaar zou ook moeten betalen voor abonnees die geen Eredivisie kijken.

VodafoneZiggo is echter ook een van de grootste afnemers van de Eredivisie, dus mogelijk is er een compromis bereikt.

Omdat door de coronamaatregelen de stadions nog niet volledig toegankelijk zijn voor het publiek is FOX Sports 1 vanaf 31 juli tot het einde van dit jaar gratis beschikbaar voor bijna alle Ziggo-klanten.

FOX Sports 1 is te zien op kanaal 421 voor Ziggo-klanten met minimaal een Ziggo TV Start of TV Standard abonnement. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.