Ads Top

Bekroonde sportbiopic Borg/McEnroe bij Film1

Deze maand brengt Film1 onder meer het visueel spectaculaire Noah van Darren Aronofsky, de arthouse-hit Den skyldige, de bekroonde sportbiopic Borg/McEnroe en het filmische meesterwerk Heat met Hollywood-zwaargewichten Al Pacino en Robert DeNiro.

We beginnen de maand met Darren Aronofsky's Golden Globe genomineerde film Noah, met in de titelrol Russell Crowe als een man die door God is uitgekozen om een missie uit te voeren voordat een apocalyptische vloed de wereld reinigt.
Aronofsky neemt een aantal vrijheden in de hervertelling van dit bekende Bijbelse verhaal en creëert een visueel verbluffende wereld die ook de tradities van sci-fi en fantasiegenres omvat. Naast Crow bestaat de met sterren bezaaide cast onder anderen uit Jennifer Connelly, Emma Watson en Anthony Hopkins. Noah wordt uitgezonden op Film1 Premiere op zaterdag 4 juli om 20.30 uur.

De veelgeprezen arthouse-hit uit Denemarken Den skyldige houdt je tot het einde toe op de rand van je stoel. De film gaat over een politieagent bij de alarmcentrale die een race tegen de klok begint wanneer hij een noodoproep van een ontvoerde vrouw beantwoordt. De vakkundig gecreëerde thriller van Gustav Moller heeft maar liefst 36 prijzen over de hele wereld gewonnen en wordt uitgezonden op Film1 Premiere op zaterdag 11 juli om 20.30 uur.

Borg/McEnroe, een sport-biopic van regisseur Janus Metz, richt zich op de rivaliteit tussen twee legendarische tennissers, de rustige Björn Borg en het  heethoofd John McEnroe. Hun slopende confrontatie op het Wimbledon-toernooi van 1980 zal de tenniswereld voor altijd veranderen. De hoofdrollen van Borg en McEnroe zijn respectievelijk voor Sverrir Gudnason en Shia LaBeouf. Bekijk deze psychologisch genuanceerde en energieke film op Film1 Premiere op zondag 12 juli om 20.30 uur.

De iconische Hollywood-hit Heat brengt de grootse Hollywoodsterren Al Pacino en Robert De Niro samen voor een misdaadepos vol spanning en sensatie. Een groep professionele bankovervallers begint in Los Angeles de druk van de politie te voelen wanneer ze onbewust een aanwijzing achterlaten bij hun laatste overval. Deze legendarische film van Michael Mann – nummer 123 op de best beoordeelde films aller tijden op IMDb – brengt naast Pacino en De Niro ook Val Kilmer, Jon Voight, Ashley Judd en een jonge Natalie Portman bij elkaar. Bekijk deze unieke misdaadthriller op Film1 Premiere op zaterdag 18 juli om 20.30 uur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.