Ads Top

Sony introduceert nieuwe α9 II voor professionele sportfotografen en fotojournalisten

Sony heeft de α9 II (model ILCE-9M2) aangekondigd. Het nieuwste model uit de α-lijn full-framecamera's met verwisselbare lenzen is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen en fotojournalisten. De α9 II camera biedt nieuwe functionaliteit op basis van feedback van professionals.

Deze camera bouwt voort op de snelheidsprestaties van de originele α9. Zo produceert ook de α9 II 20 frames per seconde zonder black-out. Dit met autofocus- en automatische belichtingstracking en 60 keer per seconde met AF/AE-tracking. Voor gebruik van de mechanische sluiter biedt de nieuwe α9 II opnamen met maximaal 10 fps, ongeveer 2 keer de snelheid van de α9.

Net als de originele α9 ondersteunt de α9 II realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. Tevens kunnen nu Time-lapse video’s worden gemaakt met de Interval Opname functie.

Om de duurzaamheid te verhogen is de α9 II beter bestand tegen vocht en stof. Alle randjes op de behuizing zijn beter afgedicht, evenals het klepje van het batterijvak en de mediasleuven. De camera is vervaardigd uit een extreem lichte en duurzame magnesium legering. Verdere verbeteringen aan het ontwerp van de behuizing zijn onder andere een betere handgreep en een grotere AF-AAN-knop.

Tevens heeft de α9 II een nieuw ontworpen multikiezer, een vergrendeling voor de draaiknop voor belichtingscompensatie en een nieuwe vorm en plaats voor de draaiknop aan de achterzijde. De nieuwe camera bevat ook twee UHS-II-compatibele mediasleuven. Deze toevoeging zorgt voor meer algehele capaciteit en sneller lezen/schrijven.

De α9 II is vanaf november beschikbaar in de Benelux voor 5.400 euro. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.