Ads Top

Telenet zet met ‘De Signaal Switch’ zijn analoge radio- en televisiesignaal stop

Ook de Belgische kabelaar Telenet stopt met analoge tv. Het stopzetten van het analoge tv-signaal begint vanaf het najaar van 2020 en wordt gefaseerd uitgevoerd, waarbij de hele procedure nog tot eind 2021 kan duren.

Telenet begint nu al met communicatie om zeker te zijn dat iedereen mee is. Onder de noemer De Signaal Switch bundelt het alle informatie voor klanten via brieven, mails en een website.

De stopzetting van analoge televisie start in het najaar 2020 en zal gefaseerd gebeuren, tot eind 2021. Het signaal voor analoge radio via de kabel wordt, eveneens in fases, stopgezet vanaf 10 februari 2020.

Nog altijd negen procent van de televisieklanten is aangesloten op de wandcontactdoos  voor het analoge signaal, waarmee ze ongeveer twintig zenders ontvangen. Dit is een groep van 180.000 klanten.

Tussen 10 februari en april 2020 zal ook het analoge radiosignaal via de kabel in fases worden afgeschakeld. Ook hier gaat het om radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos zijn verbonden. Klanten kunnen verder naar de radio luisteren via de decoder van Telenet, via internetradio, of opteren voor DAB+, de nieuwste digitale radiostandaard.  Uiteraard kunnen klanten nog altijd analoge radio beluisteren via een FM-antenne.  Telenet zal alle televisieklanten die dat vragen een gratis FM-antenne bezorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.