Ads Top

Dramaserie Hendrik Groen ook met audiodescriptie

Hendrik Groen is terug! En ook blinden en slechtzienden kunnen de dramaserie dankzij audiodescriptie volgen. Het tweede deel van de MAX-serie is vorige week maandag om 22.15 uur van start gegaan op NPO 1.

Speciaal voor blinden en slechtzienden wordt ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen: Zolang er leven is’ uitgezonden met audiodescriptie. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is, bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn, waardoor ook blinden en slechtzienden het verhaal goed kunnen volgen. NPO verzorgt per jaar een aantal programma’s met audiodescriptie. In de afgelopen jaren waren dat onder andere Flikken Maastricht (AVROTROS), de tweede serie van Klem (BNNVARA) en De Luizenmoeder (AVROTROS). Daarnaast worden sinds 2016 alle Telefilms op NPO 3 (tegenwoordig Nieuwe Nederlandse Films geheten) en Teledocs met audiodescriptie aangeboden.

Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt. Uitgeschreven was hij, na de dood van zijn geliefde Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook zijn rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingstehuis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.