Ads Top

Netwerk Ziggo naar gigabitsnelheden


Ziggo start 15 oktober met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde aan zijn klanten in Utrecht-stad, Vleuten, De Meern en Nieuwegein. Hilversum volgt eind november.

De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in steden en regio’s zoals Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen.

Met de introductie van supersnel gigabit-internet zet VodafoneZiggo naar eigen zeggen een belangrijke stap in zijn ambitie om met GigaNet – het netwerk van Vodafone en Ziggo – Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst. Daaraan vooraf ging pilot met gigabit-snelheden in de Utrechtse wijk Oog in Al. Nu volgt de uitrol in Utrecht en omstreken, bijna drie maanden eerder dan aangekondigd bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor in de stad.

Downloadsnelheden tot 1 Gbps zijn bijna het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbps aansluiting in Nederland. Met 1 Gbps kunnen klanten vrijwel onbeperkt ultrahoge-resolutie 4K films en tv-programma’s bekijken. Een HD-film van 5GB loopt in 42 seconden in vergelijking met ruim 7 minuten via een gemiddelde verbinding. Of een ultrahoge resolutie 4K-film van 20GB in minder dan 3 minuten in plaats van een klein halfuur. En het downloaden van de nieuwste game van 45GB is klaar in zes minuten in plaats van een uur wachten bij de snelheid van een gemiddeld abonnement.

Het reguliere Giga-pakket van Ziggo met internet tot 1-Gbps download en 50-Mbps upload, het meest uitgebreide TV-pakket met Movies & Series en vast bellen, gaat voor particulieren 99,50 euro per maand kosten inclusief btw. Het Giga-pakket is leverbaar vanaf dinsdag 15 oktober. Voor nieuwe en voor bestaande klanten komen er bij de lancering speciale introductietarieven die dan bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.