Ads Top

Apple brengt update van Final Cut Pro X, Motion en Compressor uit

Apple heeft een update van Final Cut Pro X, Motion en Compressor uitgebracht. De bijgewerkte software bevat nieuwe animatiefunctionaliteit en belangrijke verbeteringen die de bewerking, compilatie en oplevering van videomateriaal versnellen.

Final Cut Pro 10.2 bevat nu voor het eerst 3D-titels, verbeterde maskers voor kleurbewerking en effecten en ondersteuning van een groter aantal camerastructuren, plus RED RAW-verwerking op basis van GPU-versnelling. Motion 5.2 breidt de functionaliteit op het gebied van 3D-titels uit met de mogelijkheid om zelf omgevingen te creëren en die direct naar Final Cut Pro X te publiceren. En met Compressor 4.2 zet je gemakkelijk een film klaar voor verkoop in de iTunes Store.

In Final Cut Pro 10.2 maak je 3D-titels door te slepen. Het programma wordt geleverd met eenvoudige sjablonen om snel aan de slag te gaan, maar er zijn ook bioscoopsjablonen met ingebouwde achtergronden en animaties. Gebruikers kunnen kiezen uit een aantal tekststijlen en hun titels met honderden combinaties van materialen, belichting en kaders afstemmen op hun eigen voorkeuren. Bovendien kunnen ze 2D-titels converteren naar 3D en de veranderingen in realtime bekijken.

Er kunnen maximaal vier videoscopes tegelijk worden weergegeven om de nauwkeurigheid van kleurbewerkingen te vergroten. Ook biedt Final Cut Pro 10.2 verbeterde vormmaskers voor alle mogelijke effecten, die als preset kunnen worden bewaard voor later gebruik. Daarnaast ondersteunt Final Cut Pro 10.2 nog meer videostructuren, waaronder Panasonic AVC-Ultra en Sony XAVC-S, en verlopen het transcoderen, afspelen en renderen van RED RAW-bestanden nog sneller dankzij GPU-versnelling, waarbij ook de twee GPU's van Mac Pro worden ondersteund.

Voor video-editors en animatieprofessionals biedt Motion 5.2 nog meer mogelijkheden op het gebied van 3D-titels. In deze app kan men onder meer dynamische titels maken, met variërende belichting en camerahoeken. Ook meerlaagse scènes met 3D-titels die zeer realistische schaduwen en weerspiegelingen werpen op andere objecten zijn mogelijk. Binnenkort worden honderden nieuwe 3D-sjablonen uitgebracht door ontwikkelaars als Ripple Training, motionVFX en FxFactory. En al deze sjablonen werken vlekkeloos in de nieuwe versies van Motion en Final Cut Pro. Motion omvat daarnaast twaalf nieuwe generatoreffecten, verbeterde keyframing en verbeterde regelaars om maskers en vormen te maken.

Final Cut Pro 10.2, Motion 5.2 en Compressor 4.2 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Mac App Store voor respectievelijk € 299,99, € 49,99 en € 49,99 voor nieuwe gebruikers en als gratis update voor bestaande klanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.