Ads Top

De televisie als pokertafel (i.m.)

Eind maart kwamen de geruchten goed op gang: Apple werkt aan een Ultra HD TV: iTV. Het moet een resolutie gaan bieden van 3840x2160 pixels en daarnaast zijn er nieuwe functies beschikbaar als stem- en beweging gestuurde internetapplicaties. De Ultra HD TV heeft twee keer de resolutie van een gewone HD TV.
Dat Apple werkt aan een TV is niet nieuw: Steve Jobs maakte het al bekend in zijn biografie en de opvolger van Jobs, Tim Cook, liet in een interview ook al weten de televisiemarkt erg interessant te vinden.
Het grootste probleem waar Apple zich voor gesteld ziet is het vinden van een geschikte fabrikant voor de schermen. De belangrijkste fabrikanten zitten in Taiwan, maar die zitten allemaal aan hun maximale productie capaciteit en de huidige leveranciers voor iPad, iPhone en iPad mini’s die in staat zijn de juiste schermen te produceren kunnen de vraag nu al niet aan. Het Zuid Koreaanse LG Display lijkt nu de meest waarschijnlijke partner voor dit project, maar of het voor de feestdagen in december al gereed is, valt nog te bezien. De verwachting is het voorjaar van 2014 alvorens de eerste iTV’s in de winkel beschikbaar zijn.
Uiteraard zal Apple zich willen onderscheiden van de andere smart tv’s. Gebruikers moeten zelf een keuze kunnen maken uit een breed aanbod van content door middel van een menukaart. Diverse mediabedrijven zijn inmiddels benaderd om content te leveren voor de iTV. De kijker krijgt zelf de mogelijkheid om te bepalen welke content ze wil bekijken.
Apple is nu erg kieskeurig met de apps die worden aangeboden voor haar producten. Gaat Apple dit beleid ook voor haar televisies hanteren dan kan je vergeten dat een kanaal van Kim Holland wordt doorgegeven, al zullen velen dat een zegen vinden. In plaats van een App store krijgen we wellicht een Zapp store.
Het biedt qua apps natuurlijk ook vele mogelijkheden, nu is bijvoorbeeld Bold Poker heel populair onder iPhone en iPad bezitters. De iPad ligt in het midden van de tafel en fungeert als pokertafel: het bepaalt waar de button ligt en de flop, turn en river verschijnen op het scherm. Men kan met veel spelers inloggen met hun iPhone en daar verschijnen dan de kaarten op. Heel bewust is er voor gekozen geen chips in deze poker app te verwerken want dan zou het juridisch veel gecompliceerder zijn en waarschijnlijk geweigerd door Apple. Met de nieuwe Ultra HD TV zou dan de televisie als pokertafel fungeren en iedereen kan op de bank inloggen met de iPhone. Thuis pokeren wordt dan een hele andere ervaring.
Verder zullen alle bekende apps ongetwijfeld ook beschikbaar zijn op de iTV: YouTube, Facebook en waarschijnlijk ook Angry Birds zullen tot de standaard apps gaan behoren uiteraard.
Natuurlijk hangt er ook weer een kostenplaatje aan vast dat stevig zal zijn. Bedragen tussen de 1.000 en 2.000 euro worden genoemd waarbij men verwacht dat het aan de onderkant van die bandbreedte zal komen te liggen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.