Ads Top

EO opent deuren online

Vanaf nu is het mogelijk online het EO-gebouw binnen te lopen. Dankzij de techniek van Google Streetview kunnen bezoekers op eigen gelegenheid onder andere op de set van het tv-programma De Vijfde Dag rondkijken en achter de camera’s plaatsnemen. In de regieruimte is te zien hoe de camera’s worden aangestuurd via tientallen schermen. Met dit initiatief maakt de EO de eerste tv-studio online 24 uur per dag toegankelijk voor het grote publiek.
Door middel van de 360-graden foto’s is het mogelijk digitaal door het EO-gebouw te wandelen en krijgen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen. Bijzonder gedeelte is ‘de kapel’, die tegenwoordig dienst doet als tv-studio van onder andere De Vijfde Dag, Blauw Bloed en Knevel & Van den Brink. De internetgebruiker kan vrij rondlopen op de set van De Vijfde Dag en in de huid kruipen van presentator Tijs van den Brink. Via de entreehal wandelen geïnteresseerden ook door het gebouw naar de regieruimte, waar alle beelden uit de tv-studio samenkomen.


Het EO-gebouw aan de Oude Amersfoortseweg spreekt tot de verbeelding door haar bouwstijl die kenmerkend is voor een klooster. Met hoge, witte muren en het prachtige glas-in-lood is de voormalig aartsbisschoppelijke kweekschool al een attractie op zichzelf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.