Ads Top

10 jaar Alpha systeemcamera's

Sony blikt terug op 10 jaar systeemcamera's.

2013: de introductie van 's werelds eerste spiegelloze full-frame camera's - Sony's Alpha 7 en 7R. Deze modellen markeerden het begin van een voortdurende Alpha-serie evolutie.
2014: Minder dan een jaar later introduceerde Sony de 'S'-variant, waarmee een nieuwe standaard werd gezet voor low-light prestaties bij hoge ISO-instellingen en 4K-video-opnamen.
2015: De lancering van de Alpha 7R II, met een 42,4 MP back-illuminated full-frame sensor.
2017: De Alpha 9, die in 2017 werd gelanceerd, bood black-out vrije continue geluidloze opnamen met een indrukwekkende 20 beelden per seconde. Hierdoor ontstond voor sportfotografen een concurrentievoordeel ten opzichte van hun DSLR-tegenhangers.
2018: met de lancering van de A7III zet Sony de Alpha camera’s écht op de kaart, met hoogwaardige fotografie- en videomogelijkheden. De A7III is een hybride full frame camera voor professioneel gebruik
2019: Sony lanceert de A9II. Deze camera focust zich op het vastleggen van snelle beelden tot wel 20 beelden per seconde.
2020: Sony kondigt de Alpha 7C aan - 's werelds kleinste en lichtste full-frame camera. Prestaties vrij van compromissen verpakt in een compact ontwerp. Ook vond de lancering plaats van de A7SIII met baanbrekende low-light en Rolling Shutter prestaties en 4K 120P video opname.
2021: De Alpha 1, 's werelds eerste full-frame spiegelloze camera die een sensor met een hoge resolutie van 50,1 MP combineert met mogelijkheden voor 8k-video-opnamen en nog veel meer. Daarnaast werd ook de opvolger van de A7lll gelanceerd, de A7IV. Dit model bracht de Alpha line-up naar een hoger niveau.
2022: De Alpha 7R V, de eerste Alpha-camera met een AI-chip voor autofocus, werd gelanceerd. Geavanceerde AI in deze camera maakt gebruik van gedetailleerde informatie over de menselijke vorm en het inschatten van de houding om de herkenningsnauwkeurigheid drastisch te verbeteren ten opzichte van systemen die alleen gezicht en ogen detecteren. Deze camera kan nu ook verschillende soorten onderwerpen zoals dieren, voertuigen en insecten herkennen.
2023: Sony lanceert de compacte full frame camera’s A7CII en A7CR.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.