Ads Top

Vijftig jaar speciale eenheden van de Federale Politie

De speciale eenheden van de Belgische Federale Politie bestaan vijftig jaar. Al een halve eeuw werken ze in de schaduw, maar voor het eerst doen ze hun verhaal in het nieuwe Eén-programma Onder de radar.

Het grote publiek kent de eenheden voornamelijk als mannen met bivakmutsen en zware wapens, die in 2016 onder het oog van de nieuwscamera’s Salah Abdeslam oppakten. De speciale eenheden, of afgekort DSU, staan echter dagelijks voor grote uitdagingen. Ze voeren observaties, arrestaties of interventies uit, ze doen undercoveroperaties, onderhandelen bij ontvoeringen en plaatsen verborgen camera’s en andere technische snufjes.  

Binnen de politie is er niets hoger dan de speciale eenheden of DSU. Iedereen kijkt naar hen op. Er hangt werkelijk een mythe rond - Rekruut nummer 15
Unieke inkijk achter de schermen

De reeks bestaat uit twee delen: de eerste twee afleveringen zoomen in op de testweken waarbij de nieuwe rekruten onderworpen worden aan loodzware testen om zich bij de speciale eenheden te vervoegen. Wie blijft functioneren onder extreem hoge druk?

Onder de radar: vanaf 28 februari elke dinsdag om 20.40 uur op Eén en VRT MAX. Onder de radar is een programma van Geronimo samen met Diplomat met steun van Tax Shelter en het Vlaams Audiovisueel Fonds.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.