Ads Top

KEF lanceert de R Series met Metamaterial Absorption Technology

Met de introductie van de nieuwe generatie R Series luidsprekers herdefinieert het Britse merk KEF naar eigen zeggen opnieuw de geluidslandschappen. De vernieuwde serie bevat zeven modellen, elk voorzien van de baanbrekende Metamaterial Absorption Technology (MAT).

De nieuwe R Series modellen produceren volgens KEF 'ongeëvenaard geluid' voor onder andere shows, games en artiesten en bevatten een selectie van de nieuwste technologieën die zijn ontwikkeld voor KEF's The Reference Series.

Het hart van de nieuwe R Series speakers wordt gevormd door de Metamaterial Absorption Technology (MAT), een uiterst complexe doolhofachtige structuur, waarbij elk van de ingewikkelde kanalen op efficiënte manier een specifieke frequentie absorbeert. In combinatie fungeren de kanalen als een akoestisch zwart gat, dat 99 procent van het ongewenste geluid aan de achterzijde van de tweeter absorbeert. Daarmee wordt de resulterende vervorming geëlimineerd, waardoor er een zuiverder, natuurlijker akoestische prestatie ontstaat.

Alle zeven modellen van de R Series zijn uitgerust met een op maat gemaakte 12e generatie Uni-Q driver array met MAT, die ongelooflijk gedetailleerde prestaties levert. Dit is het resultaat van tientallen jaren aan opgebouwde kennis en de toepassing van geavanceerde simulatie- en analysetools. De ontwikkelingen zijn talrijk en spelen allemaal een rol in de uitzonderlijke prestaties van de R Series.

De combinatie van drie vloerstaande luidsprekers, de R11 Meta, R7 Meta en R5 Meta, en een boekenplank luidspreker, de R3 Meta, produceert ongeacht de afmetingen van de luisterruimte een volgens KEF 'weergaloos HiFi-stereogeluid'. Elk van de genoemde speakers stelt gebruikers in staat diepte en details te ontdekken, waarvan ze het bestaan niet kenden – van een stukje plectrum op een gitaarsnaar tot het gevoel van emotie en sfeer in een live optreden.

De twee middenluidsprekers, waaronder R6 Meta en R2 Meta, die ook in LCR-configuratie (Left-Centre-Right) kunnen worden gebruikt, leveren een briljante dialoog helderheid voor de thuisbioscoop ervaring in verschillende kamer groottes. Op de middenluidsprekers en alle andere modellen in de serie worden Uni-Q arrays van dezelfde grootte toegepast. Dit zorgt voor een consistent geluid karakter, waardoor de focus volledig op de film ligt en niet op de apparatuur in de kamer.

Als gebruikers meeslepend Dolby Atmos-geluid willen ervaren, is de R8 Meta surroundluidspreker volgend KEF een ideale aanvulling op het systeem. Deze kan aan de muur worden gemonteerd of kan bovenop een andere luidspreker uit de R Series worden geplaatst voor een ongeëvenaard geluid. Met de toevoeging van één van KEF's toonaangevende subwoofers is de hele filmervaring voelbaar, van de diepste impact tot het zachtste gefluister.

Elk model van de R Series is ontworpen om zowel in een traditioneel als in een modern interieur tot zijn recht te komen en wordt geleverd in drie afwerkingen: Black Gloss, White Gloss en Walnut. Twee modellen hebben ook hun eigen kenmerkende afwerking: de Titanium Gloss Special Edition voor de R7 Meta en de Indigo Gloss Special Edition voor de R3 Meta. De R3 Meta is daarnaast voorzien van schroefdraad, waardoor de luidspreker stevig op de top van de KEF S3 vloerstandaards kan worden gemonteerd.

Prijzen
R11 Meta - €3,250.00
R7 Meta - €2,500.00
R5 Meta - €1,750.00
R3 Meta - €1,100.00
R6 Meta - €1,800.00
R2 Meta - €1,400.00
R8 Meta - €800.00

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.