Ads Top

Proximus zet nieuwe stap in de integratie van Netflix op Pickx

Proximus blijft zijn Pickx-platform verder uitbouwen om klanten nog eenvoudiger toegang te geven tot hun favoriete content en apps. Pickx-klanten met een TV Box van de nieuwste generatie vinden voortaan gepersonaliseerde suggesties van Netflix vanaf het Pickx-startscherm op hun tv-toestel. Deze verrijking van de bestaande integratie van Netflix op het Pickx-platform zal naar verwachting tegen 13 februari afgerond zijn voor alle betrokken klanten.

Concreet zal op elk van de bestaande pagina's in de tv-interface van Pickx een rij met door Netflix gesuggereerde titels worden toegevoegd. Zowel op de homepagina als in de tabbladen Movies, Series en Kids zullen Pickx-klanten met een Netflix-abonnement een specifieke sectie vinden met directe links naar de meest relevante titels van Netflix in die categorie.

Deze aanbevelingen worden door Netflix voorgesteld, op basis van de kijkgewoontes van de klant op het Netflix-platform. Door op deze titels te klikken wordt de klant doorverwezen naar de vertrouwde omgeving van de Netflix-app, waar hij de film of serie kan gaan bekijken. Wie nog geen Netflix-klant is, komt terecht op de registratiepagina van Netflix, met de mogelijkheid een account aan te maken.

De nieuwe functie is beschikbaar voor alle klanten met een Android TV Box (v7), de nieuwste generatie van Proximus-decoders. Voor de implementatie is een software-update vereist, die tegen 13 februari geleidelijk zal worden uitgevoerd voor alle betrokken TV Boxen.

Klanten met een oudere decoder die willen overschakelen naar de Android TV Box, kunnen dit aanvragen via het Pickx-menu op hun tv-scherm. Op die manier kunnen ze gebruikmaken van alle nieuwste functies, zoals de geïntegreerde Chromecast, uitzonderlijke beeldkwaliteit in Ultra HD/4K, spraakbediening dankzij de Google Assistant en rechtstreekse toegang tot tal van Android-apps via hun tv-scherm.

De rechtstreekse links van de Pickx-interface naar Netflix-content zullen enkel op tv beschikbaar zijn. De Pickx-app ondersteunt de nieuwe toepassing niet, maar blijft wel een ideale compagnon-de-route om live tv, programma’s in replay of opnames te bekijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.