Ads Top

Sony introduceert nieuw objectief voor full-frame lens line-up

Sony kondigt een nieuwe lens aan: de FE 50mm F1.4 GM (SEL50F14GM). Deze lens is de nieuwste toevoeging aan de welbekende G Master full-frame lens line-up.

Deze premium 50 mm prime lens bevat een opmerkelijk compact en lichtgewicht design. Zelfs met een diafragma van F1.4 levert de FE 50mm F1.4 GM lens eersteklas beeldkwaliteit, inclusief hoge resolutie en natuurlijk gerenderde bokeh waar de G Master-serie lenzen van Sony om bekend staan.

Wanneer deze lens gepaard wordt met de nieuwste Sony camera's is er sprake van een ideale set-up voor een breed scala aan toepassingen in zowel foto- als videografie. Zo kun je deze lens gebruiken om onder andere portretten, landschappen, reizen en bruiloften mee vast te leggen.
 
Het geavanceerde optische ontwerp en elementen uniek aan de G Master-serie zorgen dat de FE 50mm F1.4 GM lens een uitstekende beeldkwaliteit geeft.

Controle van sferische aberratie in zowel de ontwerp- als de fabricagefase van deze lens draagt bij aan een volgens Sony prachtige bokeh. De lens biedt natuurlijk gerenderde bokeh met een 11-bladig rond diafragma. Daarnaast wordt een scherp realisme geboden over het gehele maximale diafragmabereik. Dit objectief creëert een bijna perfect cirkelvormige bokeh en is met F1.4 ideaal voor een verscheidenheid aan opnamescenario's. Zo kan dit type bokeh worden gebruik wanneer men portretonderwerpen wil laten opvallen ten opzichte van de omgeving.
 
De FE 50mm F1.4 GM bevat twee XA-elementen (extreem asferisch) die veldkromming en de meeste soorten aberratie effectief corrigeren. Deze lens is ook ontworpen met één ED-glaselement (extra lage dispersie) dat chromatische aberratie onderdrukt om heldere en scherpe beelden te behouden zonder dat er sprake is van colour bleeding. De ontwerpcombinatie van de XA- en ED-elementen helpt bij het bereiken van een hoge resolutie over het gehele frame. Sony's originele Nano AR Coating II op de lens onderdrukt reflecties, zelfs in scènes met tegenlicht.
 
Bovendien is de minimale focus afstand van de FE 50mm F1.4 GM lens slechts 0,41 meter en is de maximale vergroting 0,16x wanneer Autofocus wordt gebruikt. Dit niveau van close-up prestaties biedt extra flexibiliteit bij het maken van zowel foto's als video's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.