Ads Top

Slechts 17 procent van de jongeren heeft nog een televisie

Jongeren van 18 tot en met 29 jaar kijken steeds minder televisie, en kiezen steeds vaker voor on demand. Kijken wanneer het hen uitkomt, dat is wat in de huidige tijd populair is onder deze doelgroep. Hierdoor neemt het aantal jongeren die nog een televisie bezit af.

Uit recent onderzoek van XGIMI, producent van de nieuwste generatie projectoren en laser tv’s, onder meer dan 1.000 Nederlandse respondenten, blijkt dat steeds minder jongeren tussen 18 en 29 jaar een televisie bezitten.

In totaal heeft slechts 17 procent van deze groep nog een tv in huis. Dit is een afname ten opzichte van voorgaande decennia, waarin televisies nog een belangrijk onderdeel vormden van het huishouden. Die daling zal de komende jaren verder voortzetten. Maar liefst 20 procent van deze doelgroep denkt namelijk geen tv meer te hebben binnen nu en 5 a 10 jaar.

Van de mensen die nog een televisie hebben, is het aandeel 60+-ers het grootst (34 procent). Dit is een trend die al langer zichtbaar is. Oudere generaties hechten over het algemeen meer waarde aan traditionele middelen zoals televisie. Jongeren kiezen daarentegen steeds vaker voor alternatieve manieren om hun favoriete programma's en films te bekijken.

Uit de resultaten blijkt dat streamingdiensten zoals Videoland en Disney+ steeds populairder zijn onder jongeren. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden geeft aan films liever met vrienden of familie te streamen, dan alleen.
        

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.