Ads Top

Sony breidt Cinema Line uit met nieuwe 4K Super 35-camera voor filmmakers

Sony presenteert de nieuwste toevoeging aan de Cinema Line: de FX30 (model ILME-FX30), een compacte 4K Super 35-cinemacamera met talrijke professionele functies van de Cinema Line, zoals Dual Base ISO, Log-opnamemodi en door de gebruiker geïmporteerde LUT’s (opzoektabellen). Deze camera is verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs voor beginnende filmmakers.

De FX30 is uitgerust met een nieuwe back-illuminated 20,1 megapixel APS-C Exmor R CMOS-sensor van 20,1 megapixel (Super 35-formaat) en een dual base ISO (800/2500) voor hoge gevoeligheid, weinig ruis en een breedte van 14+ stops.
 
De FX30 ondersteunt een groot aantal codecs voor video-opnames. De camera kan opnames maken van 4K Super 35 (16:9) door middel van 6K-oversampling met maximaal 60fps. De FX30B* biedt ook de mogelijkheid voor opnames met een hoge beeldsnelheid, waaronder 4K met 120fps en full HD met 240fps.

Beide 16:9-opnamemodi kunnen beelden vastleggen in 10-bits 4:2:2. Daarnaast kan een HDMI Type A-connector worden ingezet om 4K-, 16-bits RAW-gegevens op een externe recorder op te slaan.
 
Net als de rest van de Cinema Line beschikt de FX30 over Log-opnamemodi door Cine El, Cine El Quick en flexibele ISO-modi mogelijk te maken voor opnames met de S-Log3-gammacurve, wat voor meer flexibiliteit zorgt bij kleurenindeling. Met de drie modi kunnen video-opnames worden gemaakt terwijl met een geschikte LUT een voorvertoning kan geven van het uiteindelijke beeld. Daarnaast beschikt de FX30 over een selectie van ingebouwde filmische looks, zoals Sony's S-Cinetone en kan hij foto’s maken zonder burst. De camera biedt geavanceerde beeldverwerkingsmogelijkheden dankzij de BIONZ XR-processor, zodat natuurlijke gradaties en een realistische kleurweergave mogelijk worden.  

De FX30 heeft ook extra functionaliteit ter ondersteuning van de creatieve workflow, zoals post-productiebewerking met ingebouwde LUT en EI-metadata. Deze metadata zijn beschikbaar via de nieuwste versie van Sony’s Catalyst Prepare- of Catalyst Browse-applicaties. In augustus is een nieuwe "Catalyst Prepare Plugin" voor Adobe Premiere Pro uitgebracht.

De nieuwe FX30 is eind oktober beschikbaar voor circa 2300 euro De camera zal worden verkocht bij een aantal erkende Sony-dealers in Europa. De FX30 biedt ultieme creatieve vrijheid en is te koop met of zonder de XLR-handgreep. De nieuwe FX30B is ook eind oktober beschikbaar voor circa 2800 euro. De camera zal worden verkocht bij een aantal erkende Sony-dealers in Europa.
 
De FX30 zal ook compatibel zijn met de nieuwe versie van Camera Remote SDK (versie 1.06), een software development kit die bediening op afstand en configuratiewijzigingen mogelijk maakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.