Ads Top

Apple kondigt nieuwe iPads aan

Zoals verwacht heeft Apple nieuwe versies van de iPad Pro aangekondigd. Qua ontwerp is er niets veranderd opzichte van het vorige model in spacegrijs en zilver. De twee formaten zijn ook ongewijzigd gebleven: 12,9- en 11-inch.

De iPad Pro 2022 is op een aantal punten wel verbeterd. Zo wordt hij geleverd met de nieuwe M2-chip, dezelfde chip als in de MacBook Air 2022 en de 13-inch MacBook Pro 2022. Er zit verder een 8-core CPU en 10-core GPU in.

De 12,9-inch iPad Pro is nog altijd het enige model met Liquid Retina XDR-display van mini-LED, het kleinere model heeft een Liquid Retina-display van LED . Beide modellen zijn verder voorzien van ProMotion, True Tone en P3-kleurenweergave.

De prijzen zijn fors omhoog gegaan. De 11-inch versie is in Nederland beschikbaar vanaf 1069 euro, terwijl de 12,9-inch versie nu 1469 moet gaan kosten, bijna 200 dan het vorige model. De Pro modellen zijn vanaf 27 oktober te koop.

Er is ook een nieuwe standaard iPad uitgebracht in een nieuw ontwerp, namelijk een behuizing met platte zijkanten. Daarmee lijkt de iPad 2022 veel meer op de huidige iPad Air, iPad Pro en iPad mini. Er is keuze uit vier kleuren, blauw, roze, geel en zilver.

De iPad draait op een A14-chip, de opvolger van de A13 van vorig jaar.

Het scherm is met 10,9-inch en is daarmee een stuk groter dan het model van vorig jaar. De Touch ID-knop onder het scherm is verder niet meer aanwezig. Ook wordt USB-C ondersteund.

De nieuwe iPad is per direct te bestellen op de Apple-website en zal in 28 landen verkrijgbaar zijn vanaf 26 oktober.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.