Ads Top

Eerste 35 mm full-frame digitale SLR-camera

Ricoh lanceert de PENTAX K-1 digitale SLR-camera, het vlaggenschip binnen de populaire PENTAX K-serie van digitale SLR-camera’s. De K-1 beschikt over een grote CMOS-beeldsensor die qua grootte te vergelijken is met het volledige beeldbereik van 35 mm-film. Hierdoor levert de camera zeer hoge resoluties, die nodig zijn voor het creëren van artistieke beelden door hobby- en professionele fotografen.

De K-1 is uitgerust met een grote, krachtige CMOS-beeldsensor (35,9 mm x 24,0 mm) en biedt circa 36,4 effectieve megapixels en originele PENTAX-beeldtechnologieën. Dankzij zijn grote beeldsensor levert de camera dezelfde diepte als een 35 mm-camera.

De K-1 is voorzien van verschillende nieuwe technologieën die door PENTAX zijn ontwikkeld. Een nieuwe-generatiemechanisme voor het reduceren van bewegingen dringt het bewegen van de camera terug langs vijf assen, met een compensatiebereik van vijf sluiterstappen. Dit mechanisme verschuift tevens de beeldsensor-unit met een enkele pixel om te zorgen voor zeer hoge resoluties van afbeeldingen. Een extra accuraat mechanisme voor belichtingsregeling wordt ondersteund door state-of-the-art artificial intelligence-technologie. Met een compacte body biedt de K-1 verder tal van originele PENTAX-features en -functies.

Een voorbeeld is de flexibele, beweegbare LCD-monitor, die in iedere gewenste hoek is te draaien zonder dat de optische as van de lens wijzigt. Verder beschikt de gebruiker over een Operation Assist Light-functie die gebruik van de camera in het donker vergemakkelijkt. Ook is de camera voorzien van een optische zoeker met bijna honderd procent gezichtsveld. Naast verschillende verwisselbare lenzen – variërend van oude, gedateerde lenzen tot de nieuwe D FA-series-modellen – werkt de K-1 ook met de meer compacte DA-series-lenzen met een kleinere beeldcirkel. Dat is mogelijk dankzij de Crop-functie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.