Ads Top

De tv markt eindigt 2015 licht in de min

Er zijn vorig jaar 4500 OLED televisies verkocht, ten opzichte van iets meer dan duizend een jaar eerder. Natuurlijk is dit nog een heel klein segment, maar er zit wel een stijgende lijn in, zegt GfK. De totale productgroepen vertoond evenwel een daling.

Het aantal verkochte Ultra HD tv's komt uit op 190 duizend stuks en heeft hierdoor in 2015 een omzetaandeel van 37 procent bereikt ten opzichte van alle verkochte televisies. Aan het einde van 2015 betrof dit zelfs al iets meer dan de helft van de omzet.

Dan zijn er nog de televisies met een gebogen scherm, de Curved tv's, die het laatste kwartaal van 2014 hun intrede hebben gedaan. In 2014 stond de teller van het aantal verkochte Curved tv’s op 20 duizend verkopen. Afgelopen jaar is de verkoop hiervan verdrievoudigd en zijn er in totaal zo'n 63 duizend Curved tv's aangeschaft.

Tot slot nemen de Smart TV's in afzet al driekwart van de totale TV-verkopen voor hun rekening. Al deze nieuwe technologieën zorgen ervoor dat ook de inchmaat van een TV gemiddeld groter is geworden bij aankoop. De grootste groei zit in het segment 55-59 inch.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.