Ads Top

Canon introduceert de EOS-1D X Mark II

Canon introduceert de lang verwachte EOS-1D X Mark II, het nieuwe topmodel onder de DSLR-camera’. De EOS-1D X Mark II is ontwikkeld op basis van feedback van EOS-1D X fotografen.

De camera is uitgerust met een nieuwe 20,2 Megapixel full frame CMOS-sensor, een nieuw Al Servo AF III+ en kan 4K-videobeelden vastleggen met 60p. Met een groot en veelzijdig ISO-bereik van 100 tot 51.200, dat uitbreidbaar is van 50 tot 409.600, is de EOS-1D X Mark II in staat onder alle belichtingscondities goede resultaten te leveren.


Bij gebruik van geselecteerde extenders en telelenzen biedt het nieuwe AF-systeem voor het eerst f/8 AF-ondersteuning van alle 61 punten, zodat je de vrijheid hebt om het scherpstelpunt te kiezen. Naast Canon’s populaire pro AF-technologieën – EOS iTR en AF Case instellingen – is de EOS-1D X Mark II ook voorzien van de nieuwe AI Servo AF III+ dat de volggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen onverwachtse bewegingen kunnen maken, zoals dieren die zich snel door de wildernis verplaatsen.

Het AF-systeem wordt ondersteund door een nieuwe 360k RGB+IR meetsensor. Dit resulteert in een nauwkeuriger belichting en betere detectie van het onderwerp. De Flicker Detection-functie – voor het eerst toegepast in de EOS 7D Mark II, garandeert ook consistent hoge resultaten bij kunstlicht – ideaal voor indoor sportevenementen.

De EOS-1D X Mark II verlegt de grenzen aan opnamesnelheden en is in staat 14 frames per seconde vast te leggen met full AF/AE tracking en in RAW. Daarmee zijn fotografen in staat exact het beslissende moment van een sportwedstrijd vast te leggen of van een dier dat zijn prooi vangt. Voor gebruikers die nog meer snelheid willen, kan tot 16 fps worden gefotografeerd in Live View-modus zonder AF. Met de opslagcapaciteit van de nieuwe CFast 2.0 kaart is de camera in staat met maximale snelheid een reeks van een onbeperkt aantal JPEG- of tot 170 RAW-opnamen vast te leggen.

De EOS-1D X Mark II is ook de snelste EOS DSLR tot nu toe. Dit is deels te danken aan de nieuwe Dual “DIGIC 6+ processoren die de enorme hoeveelheid gegevens verwerken die door de sensor is vastgelegd. De verbeterde spiegelconstructie maakt gebruik van een nieuw aandrijfmechanisme dat de hoge opnamesnelheid ondersteunt met minimale spiegelvibratie of geluidsontwikkeling.

EOS-1D X Mark II – de belangrijkste kenmerken:
  • Onderwerpen vastleggen met ongekend hoge beeldkwaliteit
  • Haarscherpe opnamen met uitzonderlijke AF-precisie
  • Ultrasnelle en betrouwbare prestaties om elk moment vast te leggen
  • Geavanceerde 4K-moviefuncties brengen je verhalen tot leven
  • Snelle beeldoverdracht en effectief beheer van opnamen


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.