Ads Top

Actievoerders willen Rai Uno terug bij Ziggo

Het nieuwe Ziggo kiest doelbewust voor een Berlusconi-zender ten nadele van de publieke zender Rai 1. Dat zeggen actievoerders die de Italiaanse zender terug op de kabel willen hebben. Morgen wordt het televisie-aanbod zo veel mogelijk gelijkgeschakeld met dat van UPC, waarna in april het merk UPC zal verdwijnen. Rai 1 verdwijnt daarmee na 30 jaar uit het Nederlandse televisie-aanbod. Volgens Ziggo moet de zender wijken omdat die te vaak op zwart gaat vanwege uitzendrechten.

Uit contacten en communicatie aan klanten blijken echter vooral 'Berlusconiaanse argumenten' de boventoon te voeren bij Ziggo, beweren de actievoerders. Niet alleen Rai 1, maar ook de Franse publieke zender France 2 moet per 1 april verdwijnen.

Opvallend is dat Liberty Global, de moedermaatschappij van Ziggo en UPC die hier de beslisbevoegde is, in alle landen waar ze een Italiaans aanbod uitzendt, altijd Rai 1 aanbiedt. Nederland is met Ziggo (en UPC) het enige land waar dat niet het geval is. In België en Duitsland worden zelfs Rai 2 en Rai 3 aangeboden en als Mediaset Italia wordt uitgezonden is dit aanvullend op Rai 1.

De protestactie om Rai 1 te behouden in Nederland heeft tot nu meer dan 1100 ondersteuningen gekregen. De initiatiefnemers hopen binnenkort een meer officieel  gesprek, aan te gaan met Ziggo (Liberty Global), waarbij de petitie kan worden aangeboden. KPN zegt 'geen mogelijkheden te zien' om de ondersteuningen in ontvangst te nemen,. Liefhebbers van France 2 hebben een eigen actie opgezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.