Ads Top

Sony introduceert de α7R: ’s werelds kleinste en lichtste camera met verwisselbare lenzen

Sony introduceert de spiegelloze α7R, de combinatie van 'kracht en draagbaarheid' die volgens Sony een nieuwe standaard zet voor de creatieve mogelijkheden voor full-frame fotografie.
De α7R en de nieuwe α7 bieden veel nieuwe artistieke mogelijkheden. Het lenzenassortiment van Sony en Carl Zeiss wordt verder uitgebreid met zes[i] nieuwe full-frame lenzen, die de superieure beeldkwaliteit van de camera's compleet maken – of je nu zeer gedetailleerde foto's schiet of haarscherpe Full HD video's maakt.
De α7R heeft een zeer fraai design en ligt goed in de hand. Het is een compromisloos fototoestel waarbij de wensen van geavanceerde gebruikers voorop staan. Bedieningsknoppen aan de voor- en achterkant, plus een bedieningswiel en een draaiknop voor belichtingscompensatie maken intuïtieve aanpassingen mogelijk terwijl je opnames kadert via de XGA OLED Tru-Finder met hoog contrast en hoge resolutie, of via het kantelbare 3.0-inch LCD-scherm.
De 35mm full-frame Exmor CMOS sensor combineert de lichtconcentratie en fotodiode-expansietechnologie. De lens is verder voorzien van de nieuwe gapless on-chip technologie, die openingen tussen twee aan elkaar grenzende pixels elimineert. Deze pluspunten zorgen voor efficiëntere lichtopvang, waardoor hogere resoluties, grote gevoeligheid en lage ruis worden bereikt, zonder het nadeel van kleinere pixels vanwege het extreem grote aantal pixels.
Samen met de BIONZ X processor zorgt de full-frame sensor ook voor α7R Full HD video's van professionele kwaliteit. Verbeterde Clear Image Zoom voor video-opnames zorgt voor krachtige close-ups zonder dat dit ten koste gaat van het aantal pixels. Semiprofessionele videofuncties zijn onder andere de mogelijkheid om het geluidsniveau in te stellen tijdens opnemen en afspelen en een zuivere HDMI output, zodat video’s probleemloos bekeken kunnen worden op een externe monitor of gekopieerd worden naar een ander toestel.
De α7R heeft ook een nieuwe snelle, intelligente AF die zorgt voor snelle, nauwkeurige autofocus en die zo is ontworpen dat deze helemaal naar eigen wens ingesteld kan worden. Hierdoor voldoet de camera precies aan je fotografische eisen. Er zijn negen naar wens instelbare knoppen en 46 functies die zijn toe te wijzen.
Foto's in hoge resolutie kunnen rechtstreeks weergegeven worden op een 4K Ultra HD televisie, die vier keer meer details weergeeft dan een Full HD tv. Ondersteuning van TRILUMINOS Colour zorgt voor een zeer breed spectrum aan rijke, natuurlijke kleuren als je video's en foto's gemaakt met de α7R, bekijkt op een compatibele BRAVIA televisie met TRILUMINOS Display.
Doordat de camera voorzien is van zowel Wi-Fi als NFC, kan je met de α7R door middel van aanraking zeer gemakkelijk een draadloze verbinding maken met je Xperia of NFC-compatibele Android smartphone of tablet. PlayMemories Camera Apps zorgen voor nog meer fotoplezier. Er is een groeiend aanbod aan gratis en betaalde apps voor nog meer creatieve effecten en filters en handigheidjes.
De nieuwe ‘Multiple Exposure’ app maakt automatisch een compositie van opnames die na elkaar gemaakt zijn, zodat je heel gemakkelijk de mooiste effecten kunt creëren met een keuze aan verschillende artistieke thema's. Ook kan je handmatig prachtige composities creëren.
De α7R full-frame digitale camera met verwisselbare lenzen is vanaf half november overal in Europa verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 2.100 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.