Ads Top

HbbTV Forum Nederland kiest voor HbbTV 1.5

Het HbbTV Forum Nederland, een consortium van omroepen, leveranciers, distributeurs en andere belanghebbenden, heeft besloten om in Nederland de 1.5-versie van de internationale HbbTV-standaard te gebruiken. HbbTV, een nieuwe vorm van ‘super-teletekst’, biedt televisiekijkers een scala aan interactieve mogelijkheden bij het televisiekijken.
De keuze van het HbbTV Forum Nederland sluit aan bij de keuzes die elders in Europa gemaakt zijn, bijvoorbeeld in Frankrijk en Spanje. Dat zorgt ervoor dat geschikte televisietoestellen sneller op de Nederlandse markt kunnen komen.
HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) is een nieuwe vorm van super-teletekst, waarmee omroepen hun diensten kunnen innoveren door interactiviteit aan het televisiekanaal te koppelen. Een HbbTV-toestel dat verbonden is met het Internet kan extra informatie weergeven van de omroep, bijvoorbeeld programma-gerelateerde apps, achtergrondinformatie en video. Andere  mogelijkheden zijn nu en straks-informatie, via HbbTV zappen naar andere relevante programma's, en interactieve applicaties zoals uitgesteld kijken. HbbTV-diensten zijn te activeren met de rode knop op de afstandsbediening van televisietoestellen die de HbbTV-standaard ondersteunen. De 1.5-versie van de internationale HbbTV-standaard ondersteunt “adaptive streaming” van video, een moderne manier om video naar apparaten te versturen die ervoor zorgt dat de kijker altijd van de best mogelijke beeldkwaliteit kan genieten.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.