Ads Top

Tv kijken doen we vooral thuis

Het percentage tv bezit is in 2012 was volgens de SKO 98 procent. Het gemiddeld aantal toestellen per huishouden is 1,7 toestel. Deze percentages blijven vergelijkbaar met voorgaande jaren. In 2012 zegt 41 procent van de 13-plussers wel eens buitenshuis naar televisie te kijken. Dat is vergelijkbaar met 2011. In verreweg de meeste gevallen is dit bij anderen thuis. Bijna een derde van de 13-plussers kijkt wel eens televisie als gast bij anderen (32 procent). Vier procent kijkt wel eens televisie in een vakantiehuis of tweede woning. Ongeveer vier procent kijkt televisie in een café, op het werk of ergens anders.
Uit de rapportage van het SKO blijkt dat 76 procent van de Nederlandse huishoudens digitale televisie ontvangt op een van de aanwezige toestellen. Het totale percentage digitale ontvangst is significant gestegen ten opzichte van 2011. Ruim een derde van de huishoudens (37 procent) heeft een harddisk recorder. Dit percentage is gegroeid in 2012. De toename wordt vooral veroorzaakt door een sterke toename van digitale decoders met harddisk, die in 2012 in bijna 1 op de 5 huishoudens te vinden zijn (18 procent). Elf procent van de huishoudens heeft internettoegang via het televisietoestel (‘Connected TV’). Het percentage internet toegang via de computer is vergelijkbaar stabiel ten opzichte van n 2011 (89 procent van alle huishoudens).
Sinds de opkomst van breedband internet en mobiele apparaten als de smartphone en tablets hebben
Nederlanders meer mogelijkheden om naar televisieprogramma’s en andere televisiecontent te
kijken. In 2012 zegt 36 procent van de personen van 13 jaar en ouder wel eens naar televisieprogramma’s via andere apparaten te kijken. Vanaf het tweede halfjaar van 2012 wordt ook in de MSS specifiek gevraagd naar de frequentie en het type apparaat waarop de televisieprogramma’s worden gekeken. Omdat de gerapporteerde halfjaarcijfers gebaseerd zijn op een kleinere steekproef, dienen deze resultaten met enige voorzichtigheid geïnterpreteerd te worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.