Ads Top

Ziggo lanceert interactieve dienst voor oude decoders

Ziggo heeft vandaag als eerste ter wereld een interactieve kabeltelevisiedienst gelanceerd die volledig cloud gebaseerd is. Door het gebruik van het IP-protocol en de DVB-C televisiestandaard te combineren kunnen apparaten zonder ingebouwde hardware voor interactiviteit, toch gebruik maken van interactieve diensten via de kabel.
Wilde een Ziggoklant gebruik maken van interactieve diensten zoals Video on Demand of TV Gemist, dan moest hij tot nu toe beschikken over een speciale, relatief dure digitale ontvanger. Met de introductie van de nieuwe dienst volstaat een vrij eenvoudige en goedkope digitale ontvanger.
Als eerste kunnen de duizenden gebruikers van Humax (5100, 5200 en 5300) en Samsung (7140A) en (7140B) digitale ontvangers gebruik maken van de nieuwe interactieve dienst. Op termijn voegt Ziggo hier andere apparaten aan toe, maar op de werking met DVB-C insteekkaarten zal langer gewacht moeten worden. Die beschikken nu nog over te weinig rekencapaciteit.
De nieuwe Ziggodienst combineert de sterke punten van het DVB-C High Definition kabelTV netwerk, met de mogelijkheden van het publieke internet. De interactie vindt plaats via het internet, het kijken gebeurt echter op de vertrouwde manier via het HD DVB-C (kabel) signaal. Daarmee is Ziggo - in tegenstelling tot zijn concurrenten - voor de videokwaliteit niet afhankelijk van het IP-netwerk bij de klant thuis.
Bij deze nieuwe ontwikkeling heeft Ziggo de complexiteit (de logica) en de grafische gebruikersomgeving (GUI) van interactieve ontvangers naar zijn eigen netwerk de cloud gebracht. Het bedrijf heeft als het ware in zijn netwerk een grootschalige virtuele set-top box gebouwd die interactieve functionaliteit aan allerlei relatief eenvoudige randapparaten beschikbaar stelt. De virtuele set-top box beoordeelt elke actie van de gebruiker (het indrukken van toetsen op de afstandsbediening) en stuurt vervolgens de benodigde netwerkapparatuur aan om de gewenste actie uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.