Ads Top

UPC schaft digitale codering af

Vanaf 3 april biedt UPC standaard en ongecodeerd de 29 populairste, 12 regionale en lokale zenders in digitale beeldkwaliteit aan. Nederland 1, 2 en 3 biedt UPC daarnaast in High Definition (HD)-kwaliteit aan. UPC schaft de codering van digitale televisie voor deze zenders af. Voor alle 1,7 miljoen UPC-klanten betekent dit dat ze naast het analoge signaal ook het digitale signaal geleverd krijgen. Zonder extra kosten en zonder randapparatuur kan elke UPC-klant met een geschikte televisie hiervan gebruik maken. Deze dienst is in potentie beschikbaar voor alle 2,8 miljoen huishoudens binnen het verzorgingsgebied van UPC. UPC lanceert hiermee een van de meest ingrijpende wijzigingen op de Nederlandse tv-markt sinds de introductie van digitale televisie.
De digitale zenders zijn via de tv-kabel van UPC, die direct op de televisie is aangesloten, zonder mediabox of CI+kaart, op iedere tv in huis te bekijken. Ook alle klanten die al digitale televisie van UPC kijken kunnen nu op álle daarvoor geschikte tv’s in huis naar beeld in digitale kwaliteit kijken.
Het enige wat klanten van UPC nodig hebben om digitale tv te kijken, is een moderne televisie met een DVB-C ontvanger. Inmiddels zit deze ontvanger standaard in ca. 90 procent van de 1,6 miljoen televisies die per jaar in Nederland worden verkocht. Naar schatting heeft op dit moment tenminste 40 procent van alle UPC-klanten een of meerdere televisies met DVB-C-ontvanger in huis.
Naast de vanaf nu standaard digitale beeldkwaliteit biedt UPC klanten via een mediabox vele andere mogelijkheden en interactieve diensten, zoals extra digitale zenders, premium zenders (bijvoorbeeld Film1, Sport1 en HBO), kijken in HD-kwaliteit, programma’s opnemen, een elektronische tv-gids, Programma Gemist en Video on Demand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.