Ads Top

SES en Dolby sluiten zich aan bij het HbbTV Forum Nederland

SES en Dolby hebben zich aangesloten bij het HbbTV Forum Nederland. Het HbbTV Forum Nederland is een industrieplatform waarin de relevante partijen uit de broadcast-keten bij elkaar komen om afspraken te maken over de techniek en communicatie rond HbbTV. Om HbbTV tot een succes te maken zijn vergaande afspraken binnen de gehele keten noodzakelijk. Met de toetreding van SES en Dolby is het draagvlak van HbbTV binnen de Nederlandse industrie vergroot.
HbbTV is een nieuwe dienst die het TV signaal met het internet verbindt en kijkers in staat stelt om bij TV programma’s allerlei extra informatie op te roepen. HbbTV is nu al beschikbaar in een aantal Europese landen waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Voor satellietbedrijf SES is het toetreden tot het HbbTV Forum een logische stap. Al in 2008 stond SES aan de wieg van de oprichting van het Europese HbbTV consortium ter bevordering van internationale standaardisering. Een aantal zenders die via de Europese satellietvloot van SES uitzenden maken inmiddels al met succes gebruik van HbbTV toepassingen. In Nederland zendt NPO sinds enige tijd HbbTV data mee met haar satellietsignalen. Bill Wijdeveld, SES: “Deelname aan het HbbTV Forum is belangrijk omdat HbbTV uiteindelijk op lokaal niveau zijn weg naar de consument moet vinden. Samenwerking binnen de hele keten is daarbij van essentieel belang”. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.