Ads Top

Nikon brengt D7100 op de markt

Met het uitbrengen van de Nikon D7100, een nieuwe DX-formaat camera met 24,1 megapixels, biedt Nikon naar eigen zeggen een sterk presterende, uitstekend draagbare camera voor fotoliefhebbers. De Nikon D7100 biedt fantastische prestaties en een enorme vooruitgang in beeldkwaliteit. De krachtige DX-formaat CMOS-sensor met 24,1 megapixels staat garant voor scherpe, gedetailleerde beelden. Doordat geen optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) wordt gebruikt, kan de sensor met zijn hoge aantal megapixels een hoge resolutie realiseren. Beelden worden scherp weergegeven, zodat zelfs de fijnste texturen zoals haren of veren in ultrahoge definitie kunnen worden vastgelegd.
De hoge ISO-gevoeligheid van 100-6400, die uit te breiden is tot 25600, zorgt zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving voor goede resultaten.
Het AF-systeem van de Nikon D7100 maakt gebruik van hetzelfde algoritme als de D4. Met 51 scherpstelpunten en 15 kruissensoren in het midden biedt het systeem een nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp. AF-bediening is mogelijk bij een gecombineerd diafragma van f/8, zodat meer combinaties van objectieven en teleconverters kunnen worden gebruikt. Dit is de eerste keer dat een camera in deze klasse die mogelijkheid biedt. Fasedetectie-AF kan worden gebruikt bij lichtwaarden tot minimaal -2 LW, zodat zelfs nauwkeurig kan worden scherp gesteld in donkere situaties, bijvoorbeeld bij maanlicht.
Fasedetectie-AF bij opnamen door de zoeker biedt een betere bediening, meer nauwkeurigheid en een hogere snelheid. U beschikt over een uitgebreide reeks veldstanden, variërend van enkelpunts AF tot dynamisch veld-AF (ingesteld op 9, 21 of 51 punten), 3D-tracking en automatisch veld-AF. Contrastdetectie-AF biedt in de livebeeldstand ook een betere bediening, meer nauwkeurigheid en een hogere snelheid. AF-F in de filmstand is ook verbeterd en biedt nu nog betere scherpstelmogelijkheden.
Het systeem voor onderwerpherkenning identificeert met behulp van de krachtige meetsensor met 2016 pixels vóór de opname de omgeving van uw onderwerp met precisie en stelt de optimale automatische belichting (AE), autofocus (AF) en automatische witbalans (AWB) nauwkeurig in. Dankzij de samenwerking van het 51-punts AF-systeem met de RGB-sensor met 2016 pixels biedt de Nikon D7100 voortreffelijke prestaties en overtreft de camera daarmee zijn voorgangers ruimschoots.
De D7100 is nu leverbaar  voor 1179 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.