Ads Top

Film1 en Sport1 doorbreken grens half miljoen abonnees

Het aantal abonnees van de digitale tv-zenders Film1 en Sport1 is in 2012, net als een jaar eerder, met 7 procent toegenomen, tot 525.000. Het is voor het eerst dat het aantal abonnees boven het half miljoen uit komt en bovendien waren beide zenders afgelopen jaar winstgevend. De abonneegroei was vooral te danken aan de verdere thematisering van de kanalen. De verdubbeling van de onlineverkoop van internationale voetbalwedstrijden ten opzichte van een jaar geleden droeg in sterke mate bij aan de verbetering van het resultaat.
Met de lancering van Film1 Series breidde Film1 het aantal themakanalen begin 2012 uit van vier naar vijf. Op Film1 Series zijn voornamelijk hoogstaande producties als Breaking Bad, Once Upon A Time en Revenge te zien.
Daarnaast werd in maart Film1 Sundance, de Nederlandse versie van Sundance Channel, wereldleider op het gebied van de onafhankelijke kwaliteitsfilm, gelanceerd. Deze bijzondere samenwerking met The Sundance Channel brengt abonnees het beste wat beide zenders op dat gebied te bieden hebben samen en zorgt voor een ruime uitbreiding van het filmaanbod.
Ook Sport1 breidde afgelopen jaar de thematisering verder uit en introduceerde begin augustus het vierde 24/7-kanaal, Sport1 Voetbal. Met Sport1 Voetbal dat 24 uur per dag zeven dagen in de week live voetbal, samenvattingen en documentaires in HD brengt, kwam de groei van het aantal abonnees in een stroomversnelling en waren er minder uitvallers.
‘Film1 en Sport1 hebben een topjaar achter de rug. Uit onderzoek en ervaring met Sport1 Golf en Sport1 Tennis bleek dat de abonnees behoefte hebben aan duidelijkheid in de programmering. Vandaar ook dat we de thematisering van de kanalen hebben doorgezet. Een stijging van het aantal abonnees met opnieuw zeven procent tot meer dan een half miljoen is duidelijk het resultaat van een verdere herkenbaarheid van beide zenders,’ aldus Will Moerer, Vice-President Sport1/Film1.
Vanaf vrijdag 1 februari zijn alle sportwedstrijden, die Sport1 op het eerste kanaal Sport1 Select, uitzendt - voor iedere Nederlander die digitale televisie kijkt via de kabel, CanalDigitaal of KPN i-TV - een maand lang gratis te zien. Dit houdt dus in dat de live voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League, de Spaanse Primera División, de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A beschikbaar zijn voor een breed publiek. Daarnaast zijn ook de achtste finales uit de UEFA Champions League rechtstreeks via Sport1 te volgen. Uiteraard besteedt Sport1 in deze maand ook veel aandacht aan tennis met onder andere het ABN Amro Tennis Tournament,  het NBA en Euroleague basketball en diverse golftoernooien.
Op 24 februari zendt Film1 tevens, op deze zender van de maand, live en exclusief de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen uit,  de Oscars. Met voorafgaand een uitgebreid verslag van de rode loper waar heel Hollywood zal samenkomen om te zien wie deze prestigieuze beeldjes in ontvangst mag nemen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.