Ads Top

CES: Haier bedenkt de televisie van de toekomst

Ter gelegenheid van CES 2013 presenteert Haier de resultaten van het onderzoek in de zoektocht naar de televisie van de toekomst. Het bedrijf denkt dat straks geen afstandsbediening meer nodig is, de televisie bedien je voortaan met oogbewegingen. Wissel van zender, navigeer in het menu of pas het volume aan in een oogwenk. Het volstaat om met je ogen te knipperen als je een opdracht wilt valideren of specifieke inhoud wilt bekijken. Zo is het ook mogelijk om aanvullende informatie, blogs of website te bekijken.
Tv bedienen met je gedachten is ook mogelijk. Haier heeft die mogelijkheid ontwikkeld in samenwerking met NeuroSky, medische koploper op het gebied van elektro-encefalografie. Met de ontwikkelde technologie kunnen elektronische impulsen in de hersenen door middel van een Brain Wave sensorhelm worden geanalyseerd. De impulsen worden vergeleken en omgezet in een herkenbaar signaal voor elektronische apparaten.
Maar de afstandsbediening is nog niet helemaal verleden tijd. Haier demonstreet ook twee prototypes innovatieve afstandsbedieningen. Een afstandsbediening is uitgerust met de beste gyroscoop ter wereld (negen assen). Een ander model heeft zes assen.
Het Chinese bedrijf toont verder Multi View tv. Dat scheidt het 3D signaal in twee 2D beelden: aan één bril worden alleen de signalen van het linkeroog getoond en aan de andere bril alleen de beelden bestemd voor het andere oog. Het eerste programma komt van een USB-stick, terwijl het tweede programma verzonden wordt via HDMI.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.