Ads Top

Nikon telezoomobjectief: een verbeterde klassieker

Nikon introduceert een nieuw FX-formaat telezoomobjectief met een veelzijdig zoombereik van 80­–400 mm en een voortreffelijk optisch ontwerp. De nieuwe AF-S 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR is een telezoomobjectief met een verbeterde optische constructie die moeiteloos voldoet aan de vereisten van de hedendaagse D-SLR's.
Het objectief is uitstekend geschikt voor onderwerpen zoals wilde dieren, landschappen of sport, en heeft een dekking van gemiddelde tele tot supertele. Het objectief levert uitstekende optische prestaties in diverse omstandigheden en Nikon's vibratiereductiesysteem biedt een correctie van maximaal 4 stops over het hele zoombereik, zelfs bij 400 mm.
De nieuwe optische constructie is ontwikkeld met het oog op snelle D-SLR's met een hoge resolutie en beschikt over 20 elementen in 12 groepen. Het objectief is ontworpen om uitmuntende resultaten te produceren in uiteenlopende omstandigheden en is voorzien van Nikon's Nano Crystal Coat, vier elementen van ED-glas (extra lage dispersie) en één element van Super ED-glas. Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken, terwijl ED-glas het soort chromatische aberratie en optische kleurdefecten die met name bij langere brandpuntsafstanden kunnen voorkomen, helpt corrigeren.
Voor extra stabiliteit over het grote zoombereik biedt het VR-mechanisme (vibratiereductie) een correctie die equivalent is met een sluitertijd die circa vier stops langer is. In de normale en actieve VR-stand zijn stabiele opnamen mogelijk bij verschillende soorten camerabeweging, terwijl de automatische statiefdetectie trilling door het ontspannen van de sluiter vermindert wanneer de camera op een statief is bevestigd
Dankzij de combinatie van een groot bereik van 80–400 mm en het goed draagbare ontwerp voldoet dit handige objectief aan de meeste vereisten op het gebied van teleopnamen. Met de scherpstelbeperkingsschakelaar, die twee instellingen biedt ('FULL' en ∞-6m), kunt u de scherpsteltijd verminderen wanneer u binnen een bepaalde afstand fotografeert. De AF werkt zelfs als een 1,4x teleconverter op een f/8-compatibele camera is bevestigd.
Dit objectief wordt geleverd met een objectiefdop (LC-77), een zonnekap (HB-65), een objectieftas (CL-M2) en een afneembare statiefbevestiging die de balans verbetert en zorgt dat u gemakkelijker kunt wisselen tussen de staande en liggende stand wanneer de camera op een statief is bevestigd.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.