Ads Top

Xiaomi lanceert wereldwijd de Xiaomi 14 Series

Xiaomi kondigde gisteren in Barcelona de Xiaomi 14 Series aan, evenals een slim horloge en een tablet.

De Xiaomi 14 Series markeert een volgende stap in de samenwerking met Leica. De Xiaomi 14 Ultra heeft een opvallend ronde cameramodule en een gestroomlijnd ontwerp met platte achterkant. Het is geïnspireerd door de traditionele camera-esthetiek en is internationaal beschikbaar in twee klassieke kleuren, zwart en wit.

Naast de Xiaomi 14 Series werden ook de Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, Xiaomi Watch S3, Xiaomi Smart Band 8 Pro en Xiaomi Watch 2 geïntroduceerd.

Xiaomi 14 Ultra is ontworpen rond de robuuste Xiaomi Guardian-structuur, bestaande uit een zeer sterk aluminium frame, Xiaomi nano-tech veganistisch leer en Xiaomi Shield Glass. De Ultra is gemaakt uit één enkel aluminium blok en biedt daarmee volgens de fabrikant een verbeterde framesterkte.

Ht scherm beschikt over een gelijke kromming aan alle kanten en hoeken met een pixeldichtheid van 522 ppi en variabele vernieuwingsfrequentie van 1-120 Hz.

Xiaomi 14 Ultra is verder uitgerust met een professionele quad-cameraconfiguratie met brandpuntsafstanden variërend van 12 mm tot 120 mm. De hoofdcamera, uitgerust met een traploos variabel diafragma van ƒ/1,63-ƒ/4,0, biedt naadloze belichtingsaanpassingen in diverse scenario's. Dankzij de 1-inch LYT-900-beeldsensor met een dynamisch bereik tot 14 EV wordt volgens het bedrijf uitstekende beeldkwaliteit gegarandeerd, zelfs in uitdagende omgevingen. De set-up met vier camera's wordt compleet gemaakt door de Leica 75 mm ‘zwevende’ telefotocamera, de Leica 120 mm periscoopcamera en de Leica 12 mm ultra-wide camera.

Zelfs professionele postproductie is mogelijk met de heldere 8K-video-opnamen met Leica-optiek en de 50 MP-sensor. De hoofdcamera ondersteunt daarbij opnamen in 4K 120 fps en biedt 5x slow-motion-effecten aan. Bovendien is het mogelijk bij 4K-resolutie te zoomen over het volledige bereik bij 60 fps. Het apparaat ondersteunt ook Dolby Vision-opnamen met 4K 60 fps en beschikt over stabilisatie voor vloeiende video-opnames. Er is een extra microfoon toegevoegd om een reeks van vier microfoons te vormen, waardoor zowel surround-geluidsopnamen als gerichte geluidsopnamen mogelijk zijn.

Er is een nieuwe Movie-modus om een professionele videografie ervaring mogelijk te maken, inclusief een beeldverhouding van 2,39:1 en een sluiterregel van 180°, waardoor video's worden geleverd met een authentieke filmische uitstraling en motion blur. De geheel nieuwe MasterCinema codeert HDR-video's in 10-bit Rec.2020 om rijkere details, highlights en schaduwen vast te leggen en overtreft daarmee de vorige 8-bit BT.709-standaard. De Director-modus biedt een professionele interface met geavanceerde parameterinstellingen en opname in Log-formaat waarmee postproductie wordt vereenvoudigd.

Naast de Xiaomi 14 Ultra introduceert Xiaomi ook de Xiaomi 14 Ultra Photography Kit. Ontworpen voor liefhebbers van fotografie en videografie, biedt deze kit uitgebreide functies in een speciale grip en behuizing. Het omvat een twee-staps ontspanknop, een zoomhendel, een aanpasbare video-opnameknop en een extra aangepaste draaiknop. Het functioneert ook als een externe powerbank met een capaciteit van 1500 mAh. De Xiaomi 14 Ultra Photography Kit is afzonderlijk verkrijgbaar.

Xiaomi 14 zal verkrijgbaar zijn in drie kleuropties: zwart, wit en jadegroen.
Xiaomi 14 Ultra zal verkrijgbaar zijn in twee kleuropties: zwart en wit.
Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 zal verkrijgbaar zijn in één kleuroptie: Grafietgrijs

Xiaomi 14 wordt geleverd met 2 opslagvarianten, vanaf 990,99 dejuro en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.
Xiaomi 14 Ultra wordt geleverd met 1 opslagvariant vanaf 1499.99 euro en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.
De Xiaomi 14 Ultra Photography Kit is vanaf 22 mei afzonderlijk verkrijgbaar 199,99 euro en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.
Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 wordt geleverd met twee opslagvarianten, vanaf 699,99 euro en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.

Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Ultra zullen 4 generaties Android OS-upgrades bevatten, evenals vijf jaar aan beveiligingspatches. Gebruikers van de twee apparaten hebben recht op 100 GB Google One-cloudopslag gedurende een proefperiode van zes maanden en drie maanden YouTube Premium met advertentievrije toegang tot YouTube.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.